Welke rol speelde Benaouf A. bij de liquidatie van Bouhbouh?

Speelde Benaouf A. een rol in de liquidatie van Najeb Bouhbouh in oktober 2012, voor een hotel in Antwerpen? In het Amsterdamse gerechtshof dient maandag, dinsdag en mogelijk donderdag het hoger beroep.

Benaouf A. in de rechtbank. Beeld Aloys Oosterwijk
Benaouf A. in de rechtbank.Beeld Aloys Oosterwijk

De geruchtmakende liquidatie van Bouhbouh wordt gezien als katalysator in de nog altijd voortdurende onderwereldvete. Benaouf A. werd tot tien jaar veroordeeld voor zijn rol bij de moord.

In leesbaar gemaakt mailverkeer ziet justitie nieuw bewijs dat Benaouf A. een rol speelde bij de liquidatie van Bouhbouh. De informatie zou gevonden zijn op de gecodeerde smartphone van de in 2013 in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum doodgeschoten crimineel Souhail Laachir, die door deskundigen is gekraakt.

Steun
Uit de mails komt volgens justistie naar voren dat de groep rond A. zich druk maakte om mogelijke bewijzen van betrokkenheid bij de moord op Bouhbouh, toen buiten de opsporingsdiensten nog helemaal niet bekend was dat de groep aan die liquidatie was te linken.

Advocaat Sander Janssen van Benaouf A. ziet de inhoud van de nu onthulde gesprekken juist als steun voor wat zijn cliënt altijd heeft gezegd: dat anderen bij de liquidatie betrokken zijn geweest.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden