A-locatie

Wekelijks dezelfde ingrediënten, elke dag een andere chef

In de rubriek A-locatie uit de PS van de Week lichten we elke week de beste plekken van de stad voor je uit. Deze week: Chef's Podium.

Beeld Mats van Soolingen

Uit eten gaan is een favoriete hobby van velen, alleen het openvouwen van de rekening is vaak een minder moment. Voor een dubbeltje op de eerste rang komt zelden voor. Maar het kan wel, bijvoorbeeld bij Chef's Podium, waar een poule van wisselende chefs dagelijks een driegangenmenu maakt.

De horecagelegenheid op de Jan van Galenstraat waar je Chef's Podium vindt, is overdag koffiezaakje Rue de Sèvres, maar wordt in de avond omgetoverd tot restaurant. Een lumineus idee, want de huurprijs wordt zo gedeeld door twee uitbaters.

Andere stijl van koken
Nimrod Kahn (36), één van de chefs achter het concept, kwam op het idee van deze vorm van 'deel-economie'. Hij was vaste klant bij Rue du Sèvres. 'Toen ik het voorstelde, reageerde de eigenaresse meteen enthousiast.' Ook het werken met seizoensgroenten drukt de kosten. Schade voor de drie gangen: 20 euro. En een glas wijn kost €2,50.

Marc Schoorl (53) is de tweede chef achter Chef's Podium: 'Het is een sympathiek project, we doen het voor de mensen en niet voor onszelf.'

Ondertussen laat hij de vis zien die hij vanavond maakt; grote stukken verse skrei. De groenten voor erbij zijn andijvie en koolraap. De ingrediënten zijn de hele week hetzelfde, maar wie er kookt, verschilt per dag. Kahn: 'Alle chefs hebben een andere stijl van koken, dus het is elke keer weer een verrassing wat het wordt.'

24 zitplaatsen
Voor de transformatie van koffietentje tot restaurant verandert de opstelling van de meubels in de zaak. De inrichting is vrij simpel, leuk detail zijn de kleurrijke servetten uit Tanzania die Kahn kreeg voor zijn bruiloft. De menukaart toont alleen een verhaal over de herkomst van het eten en de wijn, want de gasten krijgen pas te weten wat ze precies eten, als het voor hen op tafel staat.

De hoeveelheid aandacht voor de gasten is verfrissend; de dienstdoende chef komt aan elke tafel vertellen over het eten. Kahn: 'Vandaar dat er maar 24 zitplaatsen zijn. We vinden het belangrijk dat daar genoeg tijd voor is.' Reserveren wordt aangeraden.

Jan van Galenstraat 92
06 34576243
facebook.com/chefspodium
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden