Weer winst Slotervaartziekenhuis

© anp

Het Slotervaartziekenhuis heeft in 2010 voor het vierde jaar op rij winst geboekt. Het Amsterdamse ziekenhuis wil verder groeien.

De winst van het Slotervaartziekenhuis kwam vorig jaar uit op bijna 4,2 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag dat afgelopen week vrij kwam. De winst is lager dan een jaar eerder, toen het ziekenhuis uitkwam op 5,7 miljoen. Volgens bestuursvoorzitter Aysel Erbudak is dit beeld vertekend: de winst in 2009 pakte hoger uit door een eenmalige meevaller.

De opbrengsten van het ziekenhuis stegen wel, van 129 tot 133 miljoen euro.

Het Slotervaartziekenhuis ging in 2006 bijna failliet. De organisatie kampte al jaren met financiële problemen en had uiteindelijk een schuld van 10 miljoen euro bij de Belastingdienst. Uiteindelijk bracht investeerder Meromi van Erbudak redding. Sindsdien is Slotervaartziekenhuis privaat en vanaf 2007 maakt het weer winst.

De financiële positie van het Slotervaartziekenhuis is vorig jaar verbeterd. De solvabiliteit - de verhouding tussen eigen vermogen en de omzet - steeg van 11,3 tot 14,2 procent. Vanwege de toenemende risico's in de zorgsector streeft Erbudak naar een solvabiliteit van twintig procent. Om dit te bereiken zal ze maatregelen treffen, zo staat in het jaarverslag.

'Hierbij denk ik niet aan een reorganisatie, wij gaan geen mensen ontslaan,' licht zij toe. 'Wij willen onze financiële positie verbeteren door de omzet te verhogen. De productie kan nog omhoog. In 2011 willen wij verder groeien, zonder dat de kosten toenemen.'

In 2010 was het ziekenhuis 73 miljoen euro kwijt aan personeel, zo'n zeven ton meer dan een jaar eerder.

In 2010 was Slotervaartziekenhuis goed voor 201 wetenschappelijke publicaties, 23 meer dan in 2009.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden