Weer stapje dichter bij grote parkeergarage onder Singelgracht

Stadsdeel Centrum heeft dinsdag ingestemd met de kredietverlening voor de Singelgrachtgarage Marnix. Daarmee komt de bouw van een grote parkeergarage onder de Singelgracht weer iets dichterbij. In de garage zijn 800 parkeerplekken, voor bewoners en bezoekers.

Bij het Tweede Marnixplantsoen. Beeld Google Maps
Bij het Tweede Marnixplantsoen.Beeld Google Maps

Volgens de huidige planning gaat de bouw van start in 2015. Stadsdeel Centrum en West werken samen aan de voorbereiding. In Stadsdeel West is het kredietbesluit dinsdag nog een keer inhoudelijk besproken; eind februari wordt daar de knoop doorgehakt. Een meerderheid van de fracties in West acht het besluit 'besluitrijp'.

De beide stadsdelen willen de openbare ruimte verbeteren; minder auto's op straat en meer ruimte voor voetgangers, fietsers, speelvoorzieningen en groen. Met de bouw van de ondergronde garage blijft dat ideaal intact en is de buurt toch beter bereikbaar. De garage komt in het deel tussen het Tweede Marnixplantsoen en het Marnixbad, en tussen de Tweede Hugo de Grootstraat en het Frederik Hendrikplantsoen.

Aanvankelijk zouden de deelraden van Centrum en West al een besluit nemen in september 2012. Maar stadsdeel West wilde meer zekerheid krijgen over de ontwikkeling van het parkeerfonds, waaruit Singelgrachtgarage Marnix gefinancierd wordt. Inmiddels heeft de ACAM (de accountant van Amsterdam) geconcludeerd dat de uitgaven en inkomsten van het parkeerfonds adequaat in beeld zijn gebracht en dat de monitoring van het parkeerfonds afdoende is geregeld.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden