Weer sleutelgetuige dwars

VLNR (voorste rij): Donald G., Harrie S., Michel G., mr. Els van Nieuwenhuizen (advocaat Michel G.), mr. Bram Moszkowicz (advocaat Donald G. en Harrie S.) tijdens de pro forma in de Rotterdamse rechtbank van de omvangrijke afpersingszaak tegen meerder verdachten, waaronder de Amsterdamse Hells Angel Harrie S. Beeld ANP
VLNR (voorste rij): Donald G., Harrie S., Michel G., mr. Els van Nieuwenhuizen (advocaat Michel G.), mr. Bram Moszkowicz (advocaat Donald G. en Harrie S.) tijdens de pro forma in de Rotterdamse rechtbank van de omvangrijke afpersingszaak tegen meerder verdachten, waaronder de Amsterdamse Hells Angel Harrie S.Beeld ANP

Wéér ligt in een grote Amsterdamse strafzaak de cruciale getuige in de clinch met justitie om zijn beschermingsprogramma. Nu gaat het om de Remko van Lent, spil in een omvangrijke afpersingszaak.

Kroongetuige Peter la Serpe in het slepende Amsterdamse liquidatieproces slaat al jaren om zich heen in zijn ruzie met het Openbaar Ministerie (OM), dat hem, in zijn woorden, 'bedreigt' en 'afperst', dat 'liegt' en 'bedriegt'. Net nu het conflict tussen La Serpe en, vooral, zijn beschermers naar een climax groeit, roert in een ander geruchtmakend proces tegen hoofdstedelijke onderwereldkopstukken de cruciale getuige zich met exact dezelfde kritiek.

Die afpersingszaak tegen de prominente Amsterdamse Hells Angel Harrie Stoeltie, diens vermoede criminele compagnon Donald Groen en een trits medeverdachten verkeert nog in de voorbereidende fase, maar nu al strooit getuige Remko van Lent, spil in in het proces, met beschuldigingen.
(Paul Vugts)

LEES VANDAAG MEER IN HET PAROOL

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden