Weer massale opkomst ouders in Den Bosch

De bijeenkomst donderdagavond is speciaal ingelast voor verontruste ouders van kinderen die in het verleden zwemles hebben gehad van de 59-jarige verdachte. Foto ANP Beeld
De bijeenkomst donderdagavond is speciaal ingelast voor verontruste ouders van kinderen die in het verleden zwemles hebben gehad van de 59-jarige verdachte. Foto ANP

DEN BOSCH - Ook naar de extra bijeenkomst voor ouders van oud-leerlingen van de van ontucht verdachte Bossche zwemschoolhouder Benno L. zijn donderdagavond veel ouders gekomen. De politie schat de opkomst in de Brabanthallen in Den Bosch tussen drie- vierhonderd man.

De meeste ouders zijn weliswaar teleurgesteld dat ze niet welkom waren op de eerste bijeenkomsten in Den Bosch, Vught en Drunen afgelopen maar tonen begrip voor de omstandigheden. Ze verwachten niet of nauwelijks nieuwe informatie te horen. Een enkele moeder die ook dinsdag was uitgenodigd, kwam donderdag voor de tweede keer om met lotgenoten te kunnen praten.

De bijeenkomst donderdagavond is speciaal ingelast voor verontruste ouders van kinderen die in het verleden zwemles hebben gehad van de 59-jarige verdachte. Ze worden te woord gestaan door de districtchef van de politie, burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch en de Bossche hoofdofficier van justitie Gerrit van der Burg.

De meeste aanwezigen hebben dinsdag direct gebeld met het speciale telefoonnummer. ''We zijn netjes te woord gestaan maar ik heb honderdduizend vragen'', zegt Ronald van Veen van wie een kind tot eind jaren negentig les kreeg van Benno L.

Walter en Birgit Schramowski van wie de dochter tot vorig jaar zwom met de verdachte menen dat de administratie van zijn zwemschool dusdanig op orde was dat zij best dinsdag al uitgenodigd hadden kunnen worden. ''Benno was gek op onze dochter die individueel les kreeg. Aan de telefoon krijg je dan een standaardantwoord. Ze hadden best met onze omstandigheden rekening kunnen houden'', zeggen ze.

''Het is wel te begrijpen'', relativeren Jolanda en Casper Zurlage. ''Het gaat om veel mensen en een groot onderzoek.''

De politie bevestigde desgevraagd dat op de bijeenkomst geen nieuwe informatie over de stand van het onderzoek zal worden verschaft. Voor de ouders staan tientallen hulpverleners klaar. (ANP)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden