Update

Weer inval bij Uber in Amsterdam, medewerker aangehouden

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is vanochtend weer langs gegaan bij het kantoor van Uber in Amsterdam, om gevorderde informatie op te halen. Een medewerker van het bedrijf is gearresteerd, deze persoon wilde geen medewerking verlenen aan het onderzoek.

null Beeld anp
Beeld anp

Dat laat een woordvoerder van ILT weten. 'De vorige keer was niet alle administratie aanwezig, die hebben we dus gevorderd. Vanochtend wilden we deze informatie gaan ophalen, maar er werd geen medewerking verleend. De politie heeft daarop een medewerker aangehouden.'

Het gaat om een 36-jarige man uit Haarlem, verklaarde het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. Hij weigerde volgens het OM om informatie af te geven, waarbij hij niet voldeed aan 'een bevel of een vordering'. De man is in de loop van de dag heengezonden. Het OM gaat zich nu over de zaak buigen.

In een reactie per e-mail laat Uber weten: 'Uber blijft haar medewerking verlenen aan de Nederlandse autoriteiten, maar wil waarborgen dat de privacy van Uberpop-bestuurders en -passagiers beschermd wordt.'

Inzage in administratie
De ILT heeft nog steeds niet alle gewenste informatie in handen. De inspectie bestudeert momenteel de eerder verkregen info. Een week geleden gingen inspecteurs van de ILT voor het eerst op bezoek bij het kantoor van Uber, op de Vijzelstraat in Amsterdam.

Het wil inzage hebben in de administratie van Uber en afschriften vorderen van het bedrijf. Op die manier wil het een beeld krijgen van de omvang van Uberpop, de dienst van Uber die door de rechter is verboden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden