Weer een Moszkowicz uit het ambt gezet

De Raad van Discipline, het tuchtcollege voor advocaten, heeft opnieuw een telg van de beroemde advocatenfamilie Moszkowicz geschrapt van het tableau. David Moszkowicz (61) mag niet langer als advocaat optreden, meldt de NOS.

David Moszkowicz Beeld anp
David MoszkowiczBeeld anp

Moszkowicz kan nog tegen de uitspraak in beroep gaan, daar heeft hij 30 dagen de tijd voor. In dat geval kan hij voorlopig nog als advocaat blijven werken.

Eerder werd zijn broer Bram Moszkowicz al uit het ambt gezet. Een andere broer, Robert Moszkowicz, liet zich zelf schrappen van het tableau nadat hij in opspraak was geraakt.

Dubbelrol
De Raad van Discipline in Den Bosch oordeelde maandag over een klacht die was ingediend door nabestaanden van iemand die door een misdrijf om het leven was gekomen. De nabestaanden lieten zich bijstaan door David Moszkowicz. Later bleek dat hij ook de advocaat was van een van de verdachten in deze zaak, dus diende de strafpleiter tegengestelde belangen.

De Raad van Discipline stelt dat de klacht niet op zichzelf staat en dat Moszkowicz al 'vele malen tuchtrechtelijk is veroordeeld'. Hij is daarvoor al herhaaldelijk voorwaardelijk en onvoorwaardelijk geschorst. Een lid van de Raad van Discipline bevestigt dat er een advocaat geschrapt is van het tableau, maar wil de naam niet bekendmaken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden