Weer een fraudemelding bij Haagse Hogeschool

Studenten van de Haagse Hogeschool krijgen eenvoudig de opgaven van tentamens die ze nog moeten maken. De toetsen zijn op bestelling te krijgen, meldt Omroep West. Studenten zouden soms duizend euro betalen om de vragen vooraf te kunnen zien. Het is niet bekend van wie de opgaven afkomstig zijn.

null Beeld anp
Beeld anp

De regionale zender beschikte naar eigen zeggen donderdag al over de vragen van een tentamen Financiële Analyse van de opleiding Bedrijfskunde. Dat tentamen werd echter pas vrijdag afgenomen. Na afloop van het tentamen bevestigden studenten dat de opgaven die de omroep had, klopten.

De Haagse Hogeschool zegt in een reactie dat ze nog niet wist van de mogelijke fraude waar Omroep West over bericht. De meldingen worden meegenomen in een onderzoek dat al loopt. 'Als daar aanleiding toe is, zullen wij niet schromen aangifte te doen', aldus een woordvoerder.

Meer problemen met fraude
De hbo schorste vorige maand zeven studenten, omdat ze mogelijk hadden gefraudeerd met tentamens. Begin dit jaar was er ook al een vermoeden van fraude. Het leek alsof een groep ICT-studenten toegang had tot het computersysteem van de school en daardoor al vier jaar inzage had in tentamenopgaven en -antwoorden, maar onderzoek daarnaar leverde niets op.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden