Weekendtips: warm op saunafestival of koud bij de kanoclub

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

null Beeld anp
Beeld anp

Voordelig naar een sterrenrestaurant
Vrijdag gaat de tweede editie van Couverts Dinerweek van start. Van 5 t/m 14 april bieden ongeveer 400 restaurants, van eetcafé tot sterrenrestaurant, een driegangenmenu aan voor een zelf te bepalen prijs van 15, 25 of 35 euro. Meer informatie op www.couverts.nl.

Kledingruilbeurs
Buurthuis Transvaal houdt zaterdagmorgen de kledingruilbeurs Klerenzooi, voor iedereen die graag nog een nieuwe lente-outfit wilt scoren. Bedoeling is dat deelnemers zelf kleding inleveren tussen 11.30 en 12 uur. Die kleding krijgt punten toegekend. Voor de verkregen punten mag vervolgens tussen 12 en 16 uur weer nieuwe kleding worden uitgekozen. Deelname is gratis. Danie Theronstraat 2.

Buren helpen buren
Buurthuis De Buurtzaak in Slotervaart houdt zaterdag een bijeenkomst met het bedrijf Let's get Konektid!'. De bedoeling is dat buurtbewoners elkaars talenten beter leren kennen. Elke buurt barst van de interessante talenten, maar niemand weet wat zijn buurman doet, zeggen de initiatiefnemers. Hier kunnen buurtbewoners elkaar workshops geven. 9.30-15 uur. Toegang gratis.

Bijna gratis cultureel doen
Zaterdag en zondag is het weer Museumweekend. Vele musea in Amsterdam zijn dan gratis of voor een paar euro toegankelijk. Meedoen aan het Museumweekend betekent dat musea één of meerdere speciale bezoekersactiviteiten organiseren. Nemo biedt bijvoorbeeld een extra programma over elektriciteit. Open van 10 tot 17 uur. Oosterdok 2.

Speciaal voor sneakerliefhebbers
Op 6 en 7 april zal de derde editie plaatsvinden van de internationale Sneakerness conventie. Op het Westergasterrein in het Amsterdamse Westerpark kunnen sneakerliefhebbers twee dagen lang hun hart ophalen aan de nieuwste sneakers en de mooiste klassiekers die worden aangeboden door winkels als Patta, Overkill, Puma en meer. Zaterdag 6 april 12:00 - 19:00 uur, zondag 7 april 12:00 - 17:00 uur. Zuiveringshal West, Westergasfabriek. Entree bedraagt 7 euro. Een 2 dagen passe-partout kost 10 euro.

Fototentoonstelling met kinderen uit Marokko
Zaterdag opent stadsdeelbestuurder Paulus de Wilt de fototentoonstelling Ahlan Nederland, Hallo Marokko! bij West Side Stories, onderdeel van Foam. Kinderen uit Nieuw-West en kinderen uit een arme buitenwijk in Larache (Marokko) hebben de afgelopen weken deelgenomen aan zes fotografieworkshops. In twee Skypegesprekken hadden ze contact. Tot 30 juni, Confuciusplein 14. Woensdag en vrijdag van 14 tot 18 uur en zaterdag 11-17 uur.

Nog een podium
Zaterdag wordt het Pilot Podium Waterlandplein feestelijk geopend. Het is een tijdelijk podium dat ontmoetingen tussen bewoners moet stimuleren en een platform biedt voor buurttalent. Tijdens de opening zijn onder meer Streetmotion Dance Crew, presentaties van buurtinitiatieven en een flashmob te zien. Park de Groene Zoom, ter hoogte van Alkmaarstraat 1-10. 14-16 uur. Gratis.

Vlooienmarkt
Dit weekend is het weer vlooienmarkt in de IJ-Hallen, voor vintage en andere tweedehands spullen. Van 9 tot 16.30 uur. TT Neveritaweg 15. 4,50 euro entree, kinderen tot twaalf jaar 2 euro.

Kanoclub IJburg begint seizoen met open dag
Zaterdag begint het nieuwe seizoen bij Kano op IJburg. Om dat te vieren, houdt de kanoclub een open dag met feestelijk programma. Zo is er een tweedehandskanomarkt en zijn er workshops, waaronder kanopoloën en technisch leren varen op het droge. De activiteiten zijn gratis toegankelijk. Zandstegge 3, Kleine Rieteiland. 13-16 uur.

Sloterpark beleeft het eerste Saunafestival
Dit weekend wordt in het Sloterparkbad het eerste Saunafestival gehouden. Het is georganiseerd door de Saunakaravaan, een groepje saunafanaten uit Amsterdam. Mobiele sauna's, afkoelen in natuurwater, kampvuurtjes, massages, muziek, dichters, vuurshows, eten en warme drankjes is wat de festivalgast te wachten staat. Kaartjes kosten in de voorverkoop 15 euro per dag en 25 euro voor twee dagen. Voor meer info: saunakaravaan.nl.

Arabist Hans Jansen te gast bij liberale Joden
De Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam (LJG) begint een reeks zondagmiddaggesprekken, onder de titel Sjoelgasten. Eerste gast is arabist Hans Jansen. Hij is de schrijver van het boek Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten en bekend bij het grote publiek door zijn rol als getuige in het Wildersproces. Jansen zal vertellen over wat hem drijft en gevormd heeft. Aanvang 15 uur. Entree: 5 euro. Zuidelijke Wandelweg 41.

Vijf jaar Podium in het park
Om het vijfjarig jubileum van Podium in het park te vieren, is vanaf zondag de serie 'Flashbacks' te zien in het Noorderpark met allerlei hoogtepunten uit de afgelopen jaren. Locatie: Noorderparkkamer in het Noorderpark. Toegang gratis. 14.00-17.00 uur: Zeepkisten bouwen, Vijf op de film, 15.30 uur: concert The Snatch + Phil Tilli (Moke)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden