Weekendtips: De Gaasperplasrun, tweedehands topmode of de Pure Markt

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Zaterdag is de Gaasperplasrun Beeld anp
Zaterdag is de GaasperplasrunBeeld anp

Tweedehands kledingsale van bekende bloggers in Bar Italia
De blog NSMBL houdt zaterdag een Super Sale in Bar Italia waar bekende Nederlandse bloggers hun kleding verkopen. Ook worden must-haves van de Zara, H&M en Monki verkocht. Het duurt van 12 tot 17 uur en aanmelden kan op deze Facebooksite.

Het Museumplein op voor de vluchtelingen
Op het Museumplein houdt de Vluchtkerk zaterdag de manifestatie 'Geen vluchteling op straat of in de cel!' Met sprekers en een 'eendaags tentenkamp' wil de groep het Nederlandse vluchtelingenbeleid opnieuw aan de kaak stellen. De actie wordt ondersteund door de SP, GroenLinks, PvdA-Amsterdam, vakbond Abvakabo FNV, kerkelijke instanties - zoals de protestantse diaconie - en islamitische organisaties, waaronder de Marokkaanse unie van moskeeën. Om 13 uur begint een demonstratie bij de Vluchtkerk, Erik de Roode-straat 16. De manifestatie op het Museumplein begint om 14.30 uur.

Rennen rond de Gaasperplas
Zaterdag is de Gaasperplasrun van atletiekvereniging Feniks. Voor volwassenen zijn er een loop van vijf en één van tien kilometer, voor de jeugd zijn de afstanden één en twee kilometer. De route voert van het Bijlmer Sportcentrum via het Gaasperpark langs de Gaasperplas. Meedoen is gratis voor kinderen tot en met twaalf jaar en leden van AV Feniks. Volwassen niet-leden betalen € 7 bij voorinschrijving en € 10 bij inschrijving op de dag. Niet-leden van twaalf tot zestien jaar betalen € 2 bij voorinschrijving en € 5 bij inschrijving op de dag zelf. Inschrijven kan tot zaterdagochtend 10.30 uur voor de korte loop en 11.30 uur voor de lange loop.

De kunst van het loslaten leren
Voor iedereen die moeite heeft met het loslaten van spullen of ideeën die niet meer bij hem of haar passen, presenteren de professionele organizers Angelique Bouwman van Organiserum.nl en Anneke Dijkstra van BuroSTIPT.nl zaterdag de eerste 'loslaatdag' in Amsterdam. Er zijn lezingen en workshops en deelnemers kunnen het loslaten zelf ervaren.

Meenemen: een fysiek item om los te laten. De losgelaten voorwerpen worden de volgende dag verkocht en de opbrengsten gaan naar buurthuis VillaRandwijck in Amstelveen. Organizing Academie, Jacob van Lennepkade 334Y. De toegang is gratis. Aanmelden en meer informatie: organiserum.nl , info@organiserum.nl of (06) 2945 7175 (Angelique Bouwman) of (06) 2914 4898 (Anneke Dijkstra).

Eerste Pure Markt van het nieuwe seizoen
Zondag wordt in het Oosterpark de eerste Pure Markt van het seizoen gehouden. Bezoekers kunnen kennismaken met leveranciers die zich bezighouden met 'ambachtelijk en eerlijk' eten, maar ook met creativiteit en duurzaamheid. Doordat de producenten hun eigen producten verkopen op de markt, kunnen zij u alles vertellen over de ingrediënten, herkomst en het productieproces, zeggen de organisatoren. Het is een markt voor het hele gezin, want ook voor de kinderen is er het een en ander te doen. Toegang is gratis. Oosterpark, Linnaeusstraat, zondag van 11 tot 18 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden