weekendtips

Weekendtips: Braziliaans carnaval in Noord of Choux op de bank

Met dit weekend kun je letterlijk alle kanten op. Je kunt bier drinken in de gloednieuwe kroeg van de vrouwen van Gebrouwen door Vrouwen, als eerste naar Hockney, feesten op CS en winterdippen in het IJ. Wat ga jij doen?

Het Parool
Het wordt dringen geblazen in Het Van Gogh dit weekend. Waarom? Hockney is te zien! Beeld ANP
Het wordt dringen geblazen in Het Van Gogh dit weekend. Waarom? Hockney is te zien!Beeld ANP

Driegangenmenu thuisbezorgd
Wél zin in lekker en uitgebreid dineren, maar géén zin om daarvoor de deur uit te gaan of te koken? Merijn van Berlo, chefkok van restaurant Choux (in Proefwerk een 9-) bedacht voor bezorgservice Marleenkookt.nl een Choux-waardig driegangenmenu, in vlees én vega variant. Online te bestellen en vrijdag thuisbezorgd.
Vrijdag 1 maart, €27,50 per persoon
Thuis

Een Choux-waardig menu, maar dan gewoon thuis op de bank Beeld Rink Hof
Een Choux-waardig menu, maar dan gewoon thuis op de bankBeeld Rink Hof

Autistisch feestje
Fabian Franciscus is een cabaretier met autisme, die op geestige wijze vertelt hoe hem dat in verwarrende situaties kan brengen. Over zijn voorstelling Vlafeest zegt Fabian: "Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over autisme, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht."
Vrijdag 1 maart (20:30 uur) €13,50
Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240

Twee grootheden bij elkaar
Het belooft nog eens flink druk te worden in het Van Gogh Museum vrijdag: daar opent de veelbesproken expositie Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature. Met deze expositie wil het museum de 'onmiskenbare invloed' van Van Gogh op het werk van de flamboyante Hockney laten zien, de duurste nog levende kunstenaar ter wereld. Goed om te weten: de meeste tijdslots voor vrijdag zijn al uitverkocht, probeer het anders later dit weekend.
Vrijdag 1 maart tot en met 26 mei
Van Gogh Museum, Museumplein

Bier slempen met dames
Sinds 2013 brouwen Amsterdamse zusjes Tessel en Dorris de Heij biertjes onder de noemer Gebrouwen door Vrouwen. Wegens succes opent het duo nu een eigen bar, in voormalig café Frieda aan de Jan Pieter Heijestraat. Dit wordt een weekend lang gevierd met ludieke borreltjes, happy hours, gratis bitterballen, dj's en een heuse stoelendans.
Het hele weekend
Gebrouwen door Vrouwen, J.P. Heijestraat 199

null Beeld Gebrouwen door vrouwen
Beeld Gebrouwen door vrouwen

Nog een rondje?
Op vrijdagmiddag is Centraal Station vooral de plek waar duizenden reizigers zo snel mogelijk doorheen sjezen, richting huis. Dat verandert deze vrijdag, als er een grote vrimibo wordt georganiseerd in de Amstelpassage. Er kunnen dan ruim 700 borrelaars terecht in de stationshal. De borrel gaat door tot na middernacht én er is karaoke. Dat is natuurlijk gevaarlijk op een lege maag, dus worden er ook hapjes verzorgd.
Vrijdag 1 maart (18:00 - 01:00 uur) vanaf €16.90
Amstelpassage Centraal Station

Zo druk zat je het station misschien nog nooit. Beeld Desire¿ van den Berg
Zo druk zat je het station misschien nog nooit.Beeld Desire¿ van den Berg

Zoenen met de akela
Zie queer technofeestje Boy Scouts als een vuige rave met een guitige knipoog. Ja, de muziek gaat er hard aan toe en de locaties zijn steevast houtje-touwtje, maar de sfeer is vriendelijk en saamhorig. Deze editie is in de kerk van Ruigoord, waar buiten een fikkie wordt gestookt voor slordige slobberzoenen in de winterkou.
Zaterdag 2 maart (22:00 - 08:00 uur) €17,61
Kerk, Ruigoord

Feest in het stadsdeelkantoor
Kristian, de helft van Berlijns techno/house-duo Âme, staat dit weekend in club Temp te draaien en belooft een urenlange, muzikale reis. Stel nou dat je niet helemaal thuis bent in deze redelijk obscure muziekscene: alleen al de locatie van dit feest is het waard de deur uit te gaan. Zo vaak is er namelijk niet een dansnacht in dit voormalige stadsdeelkantoor.
Zaterdag 2 maart (22:00 - 05:00 uur) €22,50
Temp, Burgerweeshuispad 100

Temp vind je aan het Burgerweeshuispad, waar ooit het stadsdeelkantoor zat. Beeld Lin Woldendorp
Temp vind je aan het Burgerweeshuispad, waar ooit het stadsdeelkantoor zat.Beeld Lin Woldendorp

IJsdippen en winterzwemmen in het IJ
Die traditionele nieuwjaarsduik heb je even aan je voorbij laten gaan maar nu het kwik langzaam omhoog kruipt is een verfrissende duik zo'n slecht idee nog niet. Bij de Ceuvel kun je dit weekend onder begeleiding van 020Icebreakers een duik nemen in het IJ. Het schijnt een ideale manier om je immuunsysteem en stressrespons te verbeteren. Vergeet je handdoek niet!
Zaterdag 2 maart (11:00 uur) gratis
De Ceuvel

Looking for Oum Kulthum
Niets zo lekker als je weekend afsluiten met een goede film. Deze zondag kun je in de Melkweg terecht voor een voorproefje op het Arab Film Festival in Rotterdam. Je krijgt Looking for Oum Kulthum voorgeschoteld, een film over de belangrijkste vrouwelijke artiest van de 20e eeuw in de Arabische wereld samengevlochten met het levensverhaal van de Iraanse filmmaker Shirin Neshat.
Zondag 3 maart (17:00 - 19:00 uur) €9,65
Melkweg Cinema

Carnaval in eigen stad
Geen zin om te hossen onder de rivieren? En geen geld (of tijd) om naar Rio af te reizen? In Noord kan je je billen schudden alsof je op de mooist uitgedoste carnavalskar staat want in Sexyland viert brouwerij Oedipus Braziliaans carnaval. Dat betekent live muziek, dj Palo Santo en uiteraard: bier.
Zaterdag 2 maart (21:00 - 03:00 uur) €2,50
Sociëteit Sexyland, Ms. van Riemsdijkweg 39

Feesten als in Rio, gewoon in Amsterdam Beeld Shutterstock
Feesten als in Rio, gewoon in AmsterdamBeeld Shutterstock

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden