Weekend vol branden in Amsterdam

De brandweer is het weekend druk geweest met verschillende branden in Amsterdam. Naast de grote brand zaterdag in de Wijdesteeg, woedden er branden in het voormalige gemeentearchief en een kaaswinkel, en gingen twee auto's en een scooter in vlammen op.

De brand in het voormalige gemeentearchief aan de Amsteldijk Beeld Joost Kroon
De brand in het voormalige gemeentearchief aan de AmsteldijkBeeld Joost Kroon

Zaterdagavond brak er brand uit in kaaswinkel Kaas en Zo aan de Beethovenstraat. Daar kwam veel rook bij vrij. De bewoners van de etage boven de winkel werden enige tijd geëvacueerd, maar konden later in de avond terugkeren. De brand ontstond vermoedelijk na oververhitting in een stekkerdoos in het plafond.

Dezelfde avond brak er brand uit in het voormalige gemeentearchief aan de Amsteldijk. De brand ontstond in bouwafval. Het leek ernstig omdat er veel rook vrij kwam, maar de brandweer had het vuur snel onder controle.

Zaterdagnacht gingen er verder twee auto's op de Roos van Dekamaweg in Bos en Lommer in vlammen op. Het is nog onduidelijk hoe deze brand is ontstaan, maar er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting. Ook is er een scooter zijn uitgebrand aan de Nieuwe Nieuwstraat.

Tabakspanden
Eerder zaterdag woedde er een grote brand in het centrum aan de Wijdesteeg ter hoogte van de Tabakspanden. De brand is vermoedelijk aangestoken door een verwarde man, die van de steiger is gesprongen en daarbij overleden.

De brandweer en politie kunnen op dit moment niet zeggen of het om een uitzonderlijk aantal branden gaat in één weekend.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden