Update

Wederom veel files door afsluiting A10-West

Het was maandagavond weer erg druk op de Amsterdamse wegen door de afsluiting van de A10-West.

Het Parool
De A10-West wordt de komende weken flink onder handen genomen. Beeld anp
De A10-West wordt de komende weken flink onder handen genomen.Beeld anp

Op het hoogtepunt stond er 16,4 kilometer file, meldde de Verkeersinformatiedienst (VID). Maandag telde de VID ongeveer 11 kilometer aan files in de stad.

Wegen die naar de A10 lopen of als sluiproute genomen kunnen worden waren overbelast. 'Vooral in Nieuw-Sloten, rondom het Hoofddorpplein, op de Haarlemmerweg (N200) en rondom station Sloterdijk (S102) is het een rommeltje. Ook rondom de A5 bij de oprit vanaf Westpoort is het dringen,' schreef de VID.

Veel automobilisten probeerden via het Centraal Station door te steken. De vertragingen liepen op tot minstens een half uur.

Intensief gebruik
De snelweg vanaf de Basisweg (S102) tot knooppunt De Nieuwe Meer ging zondag rond middernacht dicht. De weg is per kant drie weken afgesloten en moet op maandag 4 september weer volledig toegankelijk zijn.

Naast een nieuwe laag asfalt wordt onder meer de riolering schoongemaakt en op sommige plekken vergroot en krijgen de matrixborden een onderhoudsbeurt.

Het westelijk deel van de ringweg wordt al jaren zeer intensief gebruikt. Neem het stukje ter hoogte van afslag S107 (Hoofddorpplein en Slotervaart). Op een gemiddelde werkdag passeerden hier afgelopen jaar meer dan 175.000 auto's. De laatste grote beurt voor de westelijke ring vond plaats in de zomer van 2001.

Lees ook: Westelijk deel A10 gaat dicht voor groot onderhoud

null Beeld Het Parool
Beeld Het Parool
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden