Aangeboden door GVB

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

‘We willen onze medewerkers zo duurzaam mogelijk laten reizen’

Bij het Amsterdamse ingenieursbureau Arup is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. HR-manager Tamara Gieze ontwikkelde daarom een nieuw mobiliteitsbeleid, met een centrale rol voor de I travel Business Card. Het leverde haar een nominatie op voor de titel ‘mobiliteitsmanager van het jaar’.

null Beeld Tamara Gieze (r)
Beeld Tamara Gieze (r)

Better world

Tamara: “Eigenlijk hadden we de mobiliteit van onze werknemers tot voor kort niet echt geregeld. Iedereen ontving gewoon reiskostenvergoeding. Maar onze missie is We shape a better world, en die missie willen we ook waarmaken. Dus zijn we gaan kijken naar manieren om mensen duurzamer te laten reizen. Zo kwamen we uit bij de I travel Business Card van GVB en Mobiliteitsfabriek, een compleet dienstenpakket voor zakelijke mobiliteit.”

Zelf kiezen

Tamara werkte voor het nieuwe mobiliteitsbeleid samen met extern HR-projectmanager Romy Nijkamp. Romy: “Medewerkers kunnen nu zelf kiezen hoe ze willen reizen: via de I travel Business Card met de trein, tram, bus of metro, met de elektrische fiets of met de deelauto. Dat je die flexibiliteit biedt, maakt je als werkgever aantrekkelijk voor de nieuwe generatie.”

Zelfs fervente autorijders kiezen nu vaker voor het OV

null Beeld Romy Nijkamp
Beeld Romy Nijkamp

Relaxed reizen

Tamara: “Ons mobiliteitsbeleid is heel compleet, het brengt je van deur tot deur. We bieden de I travel Business Card nu ongeveer een half jaar, en merken inmiddels dat zelfs fervente autorijders nu vaker het openbaar vervoer nemen. Onze medewerkers mogen in de trein gebruik maken van de eerste klas: zo reizen ze relaxed kunnen ze rustig werken. We pakken trouwens ook ons eigen wagenpark aan, dat is in 2022 volledig elektrisch.”

null Beeld Tamara Gieze
Beeld Tamara Gieze

Bewustwording

“Dankzij de app bij de I travel Business Card hebben we een helder en duidelijk inzicht in alle zakelijke reiskosten en zijn declaraties vrijwel verleden tijd. En nog mooier: iedereen kan ook de CO2-uitstoot zien die hij of zij met zijn reizen veroorzaakt. Die bewustwording leidt tot nóg duurzamere keuzes, daar zijn we van overtuigd.”

null Beeld App I travel Business Card
Beeld App I travel Business Card

De I travel Business Card van GVB en Mobiliteitsfabriek biedt bedrijven een totaaloplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Interesse? Bel met het team van I travel Business Card, tel. 088 - 934 34 14 of mail naar info@itravelbc.nl. Voor meer informatie: www.gvb.nl/itravelbc

Arup is met zijn mobiliteitsbeleid genomineerd als Spitsbreker van het jaar, een verkiezing van BNR Radio.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden