Schuim
We hebben nog niks, maar kom vooral langs
Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Under Construction Dinner Party bij CoffeeConcept.
Er zit er weer eentje in mijn mailbak. De Under Construction Dinner Party. Verder alleen wat grafische versiering.
Ik vraag dan beleefd om toch net nog wat meer informatie. Wat blijkt: een pr-bureau zit nog midden in de verbouwing en dat lijkt hen wel reden voor een feestje, samen met wat friends van het kantoor. 'Je zit in mijn eerste invite.'
Dus: het is nog niet af, we hebben nog niks, maar kom vooral langs, dan maken we er wat van.
De reclamewereld in een notendop. Daar wil ik bij zijn.
En zo stap ik de nieuwe locatie van CoffeeConcepts binnen. Het is er inderdaad een rommeltje.
De meterkast heeft nog geen deur, de lichtschakelaars hangen letterlijk uit de muur en de keuken kunnen we zonder iemand te beledigen casco noemen.
"Wil je een gin-tonic?" vraagt mede-eigenaar Fabienne Bouland, Fab voor intimi. Hier moet op gedronken worden, klopt.
Ik ben in een piepkleine ruimte in de Kinkerstraat, die geheel is gevuld met tafel. Bij de borden en bestek staan naambordjes, geklemd in een verguld luipaardje.
Kijk aan, Isa Hoes en Valerio Zeno zijn er. Die hadden ook geen zin om te koken.
Binnen wordt het steeds drukker en buiten op de stoep is het net zo gezellig. "Al dat zand hier op de stoep, komt dat door jullie?" vraag ik. Fab gaat ervan uit van wel.
Wat vieren we?
De huisfotograaf wil me op de foto zetten en plant me voor het raam met het opschrift 'Coffee drinkers make better lovers'. Daar sta ik, blocnote in de ene hand, gin-tonic in de andere - mijn gebruikelijke outfit. Ik kan de foto binnen uitprinten, als ik wil.
Liever wil ik nu toch echt weten wat we hier vieren precies en Pelou Bouland, zus en de andere mede-eigenaar, vertelt dat een normaal openingsfeestje altijd zo standaard is en daarom doen ze het zo. Een grote bende, maar wel leuk aangekleed.
Dit wordt de derde vestiging van CoffeeConcepts. De eerste is three-split level in de Jacob Obrecht, dat is een coffee- en juicebar én tevens hun kantoor, en dan hebben ze nog een takeaway in de Reguliersdwars. Deze moet qua horeca-wise een beetje een mix worden.
"Maar Fab doet de pr. Die kan dat beter vertellen," zegt Pelou, maar ik kan me dat nauwelijks voorstellen.
Binnen staan inmiddels kaarsen op tafel.
We nemen plaats en ik geef de vrouw naast me beleefd een hand. Barbelijn Bertram, openingszin: "Ik dacht altijd dat jij morsig was, maar je bent helemaal niet morsig."
Reclametechnisch kan het werkelijk niet beter.
Tips? Mail naar schuim@parool.nl
Wat Under Construction Dinner Party
Waar CoffeeConcepts, Kinkerstraat
Wie Fabienne en Pelou Bouland, Isa Hoes, Valerio Zeno, Floor Enneking, Farid Asserti, Liza Sips, Tess Posthumus
Wanneer dinsdag 26 september, 19.00 tot 23.00 uur
Drank en spijs ****
Sfeer ****
Hans moest zich misschien toch eens zorgen gaan maken