Waxinelichthoudergooier in Duitsland opgepakt

De Duitse politie heeft vanmorgen in Münster waxinelichthoudergooier Erwin Lensink opgepakt. Lensink stond met een protestbord tussen het publiek dat een glimp wilde opvangen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die vandaag het Centrum voor Nederlandstudies in de Duitse plaats bezochten.

De Waxinelichthouder gooier Erwin Lensink staat met een protestbord tussen het publiek voordat koning Willem-Alexander en koningin Maxima aankomen. Beeld anp
De Waxinelichthouder gooier Erwin Lensink staat met een protestbord tussen het publiek voordat koning Willem-Alexander en koningin Maxima aankomen.Beeld anp

Lensink, die bekend werd toen hij op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder tegen de Gouden Koets gooide, hield nu een bord omhoog met onder meer de tekst: 'Die Niederlände ist eind Bilderberg Rothschilds bankster monarchie.' De actievoerder is volgens de politie afgevoerd voordat het koningspaar arriveerde op de Prinzipalmarkt. Hij zit vast.

Willem-Alexander en Máxima zijn van Münster doorgereisd naar Dortmund, waar zij een logistiek centrum bezoeken. Daarna gaan zij naar Essen. Ze sluiten het tweedaagse werkbezoek aan de Duitse grensregio af in Bedburg-Hau in de regio Kleef. Daar spreekt het koningspaar met Nederlandse en Duitse ondernemers uit de productie-industrie. Doel van het werkbezoek is de grensoverschrijdende samenwerking te bevorderen.

Gebiedsverboden
Lensink kwam de afgelopen jaren vaker in het nieuws. Hij werd meermalen opgepakt wegens het niet naleven van gebiedsverboden. Tijdens koninklijke aangelegenheden werd hij ook vaak in de cel gezet. In december vorig jaar werd hij aangehouden omdat hij ondanks een gebiedsverbod toch in Den Haag was tijdens de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Hij kreeg een boete en werd diezelfde dag weer vrijgelaten. Tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander verbleef Lensink ook in de cel. Hij zat destijds vast op verdenking van stalking.

Vorige maand verstoorde Lensink nog de rechtszaak tegen oud-topambtenaar Joris Demmink. Hij kwam de zaal binnen met verzameld bewijs tegen het koningshuis en wilde aangifte doen van hoogverraad.

Lensink was ook korte tijd bestuurslid van de Piratenpartij. Hij moest echter aftreden toen hij de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen had aangemeld terwijl de partij zich niet verkiesbaar wilde stellen. Volgens de Piratenpartij had zijn ontslag niets met zijn identiteit te maken. Lensink begon toen zijn eigen partij, Lijst 12, in Nijmegen waarmee hij wel verkiesbaar was voor de gemeenteraadsverkiezingen. De partij haalde geen zetel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden