Wateroverlast woningen Dordrecht

Tientallen woningen in vooral Dordrecht, maar ook Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hebben in de nacht van donderdag op vrijdag last gehad van wateroverlast. De brandweer begint bij daglicht met het leegpompen van deze kelders en woningen.

ANP/Redactie
Wateroverlast in Dordrecht Beeld ANP
Wateroverlast in DordrechtBeeld ANP

Dat meldde vanmorgen een woordvoerster van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. De overlast ontstond toen in Dordrecht het water naar het hoogste punt steeg, rond de 2,35 meter boven NAP. Op sommige punten steeg het water tot 2,40 meter boven NAP.

Bij de meldkamer in Dordrecht kwamen toen tientallen meldingen binnen over wateroverlast in de woningen. 'Het had toen weinig zin om te gaan pompen. Nu het waterpeil weer zakt, gaat een brandweerploeg deze mensen helpen. De ploeg wordt daar straks over gebrieft', aldus de woordvoerster.

Schouw
Nu de waterdruk weer afneemt, vindt er vandaag een schouw plaats. Ambtenaren inventariseren waar het hoogwater schade heeft aangericht aan straten en kades. Vooral verzakkingen worden zo snel mogelijk gerepareerd, aldus de woordvoerster.

Bedrijven in Polder Nieuwland bij Papendrecht en Alblasserdam bereidden zich gisteren al voor op een evacuatie vanwege extreem hoog water. De Dordtse binnenstad werd in opperste paraatheid gebracht. Inwoners van de Dordtse binnenstad sleepten vanwege de verwachte extreme waterstand met zandzakken om hun panden te beschermen. Op veel plekken was er extra dijkbewaking.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden