Waternet wil in gesprek met duikvereniging Manta

De boete die Waternet zondag uitdeelde aan duikers die bezig waren met het schoonmaken van de Sloterplas blijft staan, maar valt lager uit dan gevreesd. Ook wil Waternet in gesprek gaan met Manta, om gevaarlijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Roelf Jan Duin en Thomas Sijtsma
Met mensen aan de kant wordt de troep uit de Sloterplas gehaald Beeld Jean-Pierre Jans
Met mensen aan de kant wordt de troep uit de Sloterplas gehaaldBeeld Jean-Pierre Jans

Zondag ging een groep duikers in het kader van de landelijke Opschoondag de Sloterplas in om afval uit het water te halen. Volgens Waternet een 'zeer sympathieke actie', alleen ging er hierbij van alles mis. Zo was er geen vergunning aangevraagd en er waren geen veiligheidsmaatregelen voor de duikers en het vaarverkeer getroffen. Ook ontbrak de juiste vlag en was de duikleider, de persoon die op de kant achterblijft, niet in staat om te communiceren met de duikers en het scheepvaartverkeer.

De boot van Waternet zou tot twee keer toe bijna een duiker hebben overvaren door het gebrekkige overzicht en slechte communicatie van het duikteam.

De duikleider vreesde dat Manta een boete van 1500 euro moest betalen, maar in de verklaring die Waternet maandag verstuurde staat dat alleen de duikleider een proces-verbaal ontvangt, die tussen de 100 en 200 euro zal bedragen.

Het bericht over de boete die de duikers kregen als 'dank' voor het schoonmaken van de plas, leidde tot veel verontwaardiging op sociale media. D66-bestuurder in Nieuw-West Ronald Mauer twitterde maandag dat hij in gesprek gaat met Waternet om de boete ongedaan te krijgen. Ook werden door D66 vragen aan de wethouder aangekondigd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden