Waterbedrijven blij met uitstel schaliegas

Waterbedrijf Vitens is 'hartstikke blij' dat het kabinet voorlopig nog geen besluit neemt over proefboringen naar schaliegas. Dat heeft een woordvoerder donderdag laten weten. Branchegenoot BrabantWater noemt het uitstel 'heel prettig'.

null Beeld anp
Beeld anp

Vitens is niet zozeer verheugd om de vertraging zelf, maar vooral blij met 'het feit dat minister Henk Kamp de drinkwaterbedrijven bij zijn besluit gaat betrekken', stelt een woordvoerder. 'Vitens is al 150 jaar ondergronds bezig en in die tijd hebben we veel kennis opgedaan.' Die informatie deelt het bedrijf graag met Kamp. Het bedrijf laat weten 'niet zozeer vóór of tegen proefboringen te zijn, maar bovenal willen we dat het veilig gebeurt'.

Het ministerie laat onderzoek doen naar alle mogelijke locaties in Nederland waar proefboringen kunnen plaatsvinden. Waterbedrijf BrabantWater is zelf ook een onderzoek begonnen, in samenwerking met drinkwaterinstituut KWR. Een zegsvrouw van Brabantwater: 'Daarmee willen we de risico's en gevolgen van schaliegasboring voor het drinkwater in kaart brengen. Die resultaten hopen we over een jaar te hebben en kunnen dan samen met het kabinetsonderzoek een veel beter beeld geven.'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden