Wat Amsterdam mist: ruilzuilen

Dagelijks een plan om de stad mooier te maken. Vandaag:
ruilzuilen.

Renske de Greef en Jan Hoek
null Beeld Renske de Greef en Jan Hoek
Beeld Renske de Greef en Jan Hoek

Ruilen is het toverwoord van deze tijd, en het ís ook fantastisch. Mensen worden blij van jouw oude meuk, jij wordt blij van hun oude zooi, en beide partijen voelen zich alsof ze hebben opgeruimd én schatgezocht. Minder kopen, meer ruilen, iedereen gelukkig.

Er bestaan georganiseerde ruilavonden, ruilbeurzen en clubs voor partnerruil, maar inmiddels kun je in de stad ook tegen een ruilhokje aanlopen: een plek waar een buurtbewoner een openbaar ruilpunt is gestart, waar iedereen zijn of haar oude boeken, kleding of servies te vondeling mag leggen. Het probleem is dat niet iedereen een handige plek of hok hiervoor heeft, laat staan dat zelf in elkaar kan timmeren. Maar als je je spullen gewoon op de straathoek zet, ziet het er gelijk uit als Koningsdag rond een uur of elf 's avonds.

Daarom moet de gemeente gratis ruilzuilen aanbieden: handige houten hokken met planken en een dak, die iedereen mag ophalen om in zijn of haar straat neer te zetten.

Als je er eentje ophaalt, word je wel geacht hem te beheren, dus dat je alle lege blikjes Red Bull, half opgegeten appels en nestelende wasberen eruit moet halen.

Een tip? Mail naar wam@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden