Wat Amsterdam mist: muggenspraylantaarns

Schrijvers Jan Hoek en Renske de Greef verzinnen dagelijks een plan om de stad mooier te maken. Vandaag: muggenspraylantaarns.

Renske de Greef en Jan Hoek
null Beeld Jan Hoek en Renske de Greef
Beeld Jan Hoek en Renske de Greef

Natuurlijk, als mens moeten we niet proberen God te zijn. Alles in de natuur kent zijn plek en functie en het geheel vormt een perfectie harmonie. Dat we bijvoorbeeld niet van regen houden, betekent niet dat we enorme glaskoepels over Amsterdam moeten bouwen. Dat we het vervelend vinden dat bomen hun bladeren in de herfst verliezen, betekent niet dat we ze dan maar moeten vastlijmen. Sommige dingen aan de natuur vinden we misschien niet zo leuk, maar ja, de natuur vindt ons ook niet altijd even leuk.

Maar er is één dikke uitzondering op dit alles: muggen. Hun enige functie is de mens het leven zuur maken. En zelfs als ze wel van groot belang zouden zijn voor het evenwicht in de kosmos, dan weegt dat niet op tegen hoe irritant ze zijn. Het plotselinge oorverdovende ge-ZZZZZZZ bij je oor. De slapeloze nachten. Het gejeuk en gekrab, de onflatteuze bulten als gevolg van een steek.

Gemeente Amsterdam, doe hier iets aan! In een fatsoenlijke wereld zou dit niet hoeven te bestaan. Zorg dat alle lantaarnpalen in de zomerse maanden 's nachts flinke wolken citronella uitwasemen en de muggen elders hun onderkomen zoeken. In Purmerend bijvoorbeeld.

Een tip? Stuur een e-mail.

Floris Lok Beeld Jan Hoek en Renske de Greef
Floris LokBeeld Jan Hoek en Renske de Greef
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden