Wat Amsterdam mist: het fiets-massage-apparaat

Dagelijks een plan om de stad mooier te maken. Vandaag:
het fiets-massage-apparaat.

Renske de Greef en Jan Hoek
null Beeld Renske de Greef en Jan Hoek
Beeld Renske de Greef en Jan Hoek

Steeds meer mensen houden zich bezig met gezond leven en sporten. Prima, ook al betekent het dat we soms monologen over barefoot-sportschoenen of vitaliserende boerenkoolshakes moeten doorstaan. Maar kijkend naar de talloze mensen die zich in het zweet werken, denk je toch: al dat geren en gefiets, zonder ooit ergens aan te komen! Waar gaat al die energie naartoe? Is het niet zonde dat die gewoon verdwijnt? Hoe lang nog voordat ­Nuon en FitForFree gaan fuseren?

Maar er is een beter idee: het fiets-massage-apparaat, een hometrainer die gekoppeld is aan zo'n massagestoel waar je normaal een muntje in moet werpen. Eerst fiets je zo hard dat je kuiten verzuren, daarna neem je prinsheerlijk plaats in de massagestoel, die louter werkt op de stroom die je net hebt opgewekt - de perfecte combinatie van inspanning en ontspanning.

Het fiets-massage-apparaat kan ook in winkelcentra neergezet worden en beschikt over de optie om er met zijn tweeën gebruik van te maken, als je bijvoorbeeld een relatie hebt waarin de één graag sport en de ander heel goed is in zitten.

Heeft u een tip voor de schrijvers van deze rubriek? Mail naar wam@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden