Wat Amsterdam mist: de kapperpsycholoog

Dagelijks een plan om de stad mooier te maken. Vandaag:
de kapperpsycholoog.

Renske de Greef en Jan Hoek
null Beeld Renske de Greef en Jan Hoek
Beeld Renske de Greef en Jan Hoek

Zodra je plaatsneemt op een kappersstoel, gaat het natuurlijk niet alleen om een nieuwe coupe soleil, bijpunten of een rockabilly moustache trim; het draait ook om menselijk contact, aandacht, een liefdevolle hoofdmassage en een goed gesprek.

Sommige kappers zijn hier echter zo slecht in, dat je er de voorkeur aan zou geven aan zwijgend naar je reflectie in de spiegel te staren terwijl de plukken haar om je oren dwarrelen - alles beter dan geklets over een haarmousse die je haar helemaal net-uit-bed-beach-glamour-casual gaat maken. Of nog erger: 'Bij een wat plomper gezicht zou ik echt een pittige pony nemen.' Au!

Zonde van dit mogelijke bezinningsmoment, die periode waarin je je moet overgeven aan een ander, waar je even niet bij je telefoon kunt en alle aandacht op jou gericht is. Daarom zou er een kapperpsycholoog moeten komen. Terwijl jij ontspannen achterover leunt in de wasbak, vraagt de kapperpsycholoog subtiel door over de band met je vader, je faalangst en waarom je nooit je teennagels wilt knippen. Je loopt de deur uit met een fris hoofd, van binnen én van buiten.

Een tip? Mail naar wam@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden