Wat Amsterdam mist: de Hipsterpartij

Schrijvers Jan Hoek en Renske de Greef verzinnen dagelijks een plan om de stad mooier te maken. Vandaag: de Hipsterpartij

Renske de Greef en Jan Hoek
null Beeld Renske de Greef en Jan Hoek
Beeld Renske de Greef en Jan Hoek

Arme hipster. Bijna elke week wordt hij doodverklaard of anders wel dood gewenst. Zelfs in deze krant verscheen een lijst met redenen waarom we nu wel klaar zijn met de hipster. Hij lijkt zelfs meer gehaat te zijn dan de bierfiets en de duif!

Gelukkig volgde snel een betoog van Parool-redactrice Maxime Smit die stelt dat we de hipster in onszelf moeten omarmen. Niemand noemt zichzelf immers een hipster, terwijl we wel allemaal in de met hen ge­associeerde koffiebarretjes willen zitten. Hipsterhaat is daarom een gevaarlijke vorm van destructieve zelfhaat, aanwezig in ons allemaal.

We moeten tegen onszelf in bescherming worden genomen, want als die haat doorzet, maken we alles kapot wat mooi is aan de stad. Dan is het gedaan met lekkere koffie, gezond eten en vernieuwende winkels waar ze dingen verkopen die niet iets met elkaar te maken hebben. En voor we het weten zijn er geen arthouse­bioscopen meer, geen tweede hands­kledingwinkels en heeft Arie Boomsma een blotebillengezicht!

Om de belangen van de hipster - en daarmee ons allen - te beschermen, moet er een politieke Hipsterpartij komen. Maxime Smit mag lijsttrekker worden.

Een tip? Mail naar wam@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden