Wat Amsterdam mist: Blablahond

Schrijvers Jan Hoek en Renske de Greef verzinnen dagelijks een plan om de stad mooier te maken. Vandaag: Blablahond.

Renske de Greef en Jan Hoek
null Beeld Jan Hoek en Renske de Greef
Beeld Jan Hoek en Renske de Greef

Je wandelt door het park, de vogels zingen, het gras is pas gemaaid en dan zie je een grote tak liggen. Je pakt hem enthousiast op en slingert hem met een grote boog weg - en dan niets. De tak landt met een plof in het gras en blijft daar onverschillig liggen. Je kijkt naar de levenloze tak, plotseling treurig en alleen, en weet wat er mist in je leven.

Natuurlijk willen we niet écht een hond, want dat betekent dat we vroeg moeten opstaan om halfslaperig en met opdringerige nadorst door de straten te sjokken om te kijken naar het uitpoepen van een drol.

Maar we willen wel sóms een hond. Voor lange wandelingen in park, bos, op hei en bij zee. We willen een uitleenservice. In Hilversum en Almere kun je een hond lenen bij het asiel en in Amsterdam bestaat Oo­poeh, waar 55-plussers zich kunnen aanmelden als huisdieroppasser.

Nu nog een systeem waar iedereen zich mag aanmelden, particuliere hondenbezitter én asiel, waar ouderen én verlegen twintigers een dagje een puppy kunnen lenen om telefoonnummers in het park te scoren. Ook fijn als je een man alleen bent: je wilt niet dat iedereen, zodra je in een bos loopt, denkt dat jij een potloodventer bent.

Een tip? Stuur een e-mail.

Floris Lok Beeld Jan Hoek en Renske de Greef
Floris LokBeeld Jan Hoek en Renske de Greef
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden