Wat Amanda Knox niet meekreeg: Justin Bieber, Twitter en iPad

De Amerikaanse studente die vier jaar in de cel Italië zat voor de vermeende moord op haar flatgenote Meredith Kercher, heeft heel wat gemist in de tussentijd. De opkomst van Justin Bieber, Twitter en de lancering van de iPad gingen allemaal aan haar voorbij. Dat vertelt haar vader Curt in zijn eerste interview na de vrijspraak van Knox in hoger beroep.

Een emotionele Amanda Knox bij een persconferentie als ze terugkomt in Seattle. Achter haar vader Curt Knox. Beeld ap
Een emotionele Amanda Knox bij een persconferentie als ze terugkomt in Seattle. Achter haar vader Curt Knox.Beeld ap

Vader Knox zei ook dat zijn dochter en haar ex-vriend, Raffaele Sollecito, elkaar nog één keer zagen voor ze naar de VS afreisde. Dat deed hij in een interview met ABC News.

Ook Sollecito - net als Amanda Knox verdachte en in eerste instantie veroordeelde voor de moord - ging na hoger beroep vrijuit. De twee ontmoetten elkaar nog een laatste keer, na hun vrijspraak. 'De enige keer dat ze echt nog eens met elkaar konden praten, was na het arrest, toen ze stonden te wachten op de auto die hen zou wegbrengen. Ze werden zelfs samen in dezelfde auto weer naar de gevangenis gereden. Ze delen iets wat maar heel weinig mensen ooit zullen meemaken', aldus Curt Knox.

De man bevestigde ook dat hij Raffaele Sollecito en diens familie uitnodigde in hun huis in Seattle. 'Of ze daar zullen op ingaan, is nog te vroeg om te zeggen. Ik weet dat Raffaele hetzelfde moet doorstaan als Amanda en de draad van zijn gewone leven weer wil oppakken.'

Mondje Italiaans
Curt Knox zei verder dat zijn dochter Amanda soms nog in het Italiaans vervalt, de taal die ze vier jaar lang haast perfect leerde beheersen in de cel bij Perugia.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden