'Wat als in lijn 51 brand uitbreekt?'

Reizigers die hun fiets meenemen in metrolijn 51, veroorzaken al jaren overlast en gevaar. Het GVB deed niets met de klachten. Nu de Onderzoeksraad Voor Veiligheid heeft bevestigd dat situaties, waarbij soms wel zes tot acht fietsen in een metro staan, een gevaar zijn voor de veiligheid van de reizigers wil het GVB er iets aan doen.

Reizigers met fietsen in Metro 51. Beeld Jean-Pierre Jans
Reizigers met fietsen in Metro 51.Beeld Jean-Pierre Jans

Amstelvener Harald Bos ergert zich al jaren aan de fietsen in de metro. 'Soms staan er wel zes of acht in één wagon. Dat is niet alleen irritant als de metro vol is, maar ook gevaarlijk. Als de metro hard remt, vliegen die fietsen door de wagon. En wat als er brand is? Of als paniek uitbreekt terwijl de metro in de tunnel rijdt? Mensen kunnen dan niet of nauwelijks snel de metro uit komen. En ik ben niet de enige die zich hieraan ergert.

Omdat het GVB niets deed met zijn meldingen schreef Bos een brief naar de Onderzoeksraad Voor Veiligheid. Deze bevestigde het gevaar van de situatie en heeft de melding doorverwezen naar het GVB, de Stadsregio en de Inspectie Leefomgeving en Transport (de voormalige Inspectie Verkeer en Waterstaat). De inspectie heeft de klacht in behandeling genomen en heeft daarover contact opgenomen met het GVB.

Bij het GVB is de klacht van Bos dus bekend. 'Hij heeft ook een punt,' zegt GVB-directeur Bart Schmeink. 'We bekijken nu hoe we het probleem zo snel mogelijk kunnen oplossen.' (Het Parool)

Meer vandaag in Het Parool

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden