Warmoesstraat wordt niet 'fietsluw'

Stadsdeel Centrum gaat de drukke Warmoesstraat niet 'fietsluw' maken. De bestuurscommissie neemt dit advies van omwonenden en ondernemers van de straat niet over.

null Beeld Maarten Steenvoort
Beeld Maarten Steenvoort

De aanbeveling kwam uit een bijeenkomst en (online) enquête voor bewoners en ondernemers om tot een oplossing van de drukte te komen. Hierbij ging het vooral om het wel of niet verbieden van fietsers, of om de straat 'fietsluw' te maken. Fietsers zijn in dat geval wel welkom, maar moeten bij drukte afstappen en lopend hun weg vervolgen.

Een lichte voorkeur was er voor de laatste optie, waarbij het advies werd gegeven de Warmoesstraat (tussen de Papenbrugsteeg en de Nieuwenbrugsteeg) en de aangrenzende Lange Niezel en Oudebrugsteeg fietsluw te maken. Deze straten zouden uit een verkeerstellingen voor ruim negentig procent door voetgangers gebruikt worden. Het aandeel fietsers kwam (op donderdagavond) hooguit op acht procent.

Voordelen voor het fietsluw maken van de straten zouden onder meer zijn dat bewoners, bezoekers en ondernemers kunnen blijven fietsen en er geen handhaving nodig is. Een nadeel is echter dat de regels voor fietsluwe straten onduidelijk zijn. Op basis van de voor- en tegenargumenten heeft het stadsdeel besloten de verkeerssituatie niet te veranderen.

Een ander discussiepunt om terrassen en gevelbanken uit de straat te verwijderen, werd gisteren niet besproken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden