Wall Street zet stijgende lijn voort

NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York hebben dinsdag de stijgende lijn voortgezet. Bemoedigende kwartaalcijfers van onder meer logistiek concern UPS en huizenbouwer D.R. Horton hadden een positieve invloed op de belegger. Ook positief nieuws van de huizenmarkt droeg bij aan een goede stemming.

De beurzen op Wall Street openden al licht hoger en de winsten liepen in de loop van de handelsdag verderop. De Dow-Jonesindex van dertig belangrijke fondsen sloot de dag af op 10.296,85 punten. Dat is een winst van 1,1 procent of 111,32 punten. De breder samengestelde S&P 500-index steeg 1,3 procent tot 1103,32 punten, 14,13 punten hoger. De technologiebeurs Nasdaq sloot 0,9 procent hoger op 2190,06 punten, een winst van 18,86 punten.

UPS kwam dinsdag met betere resultaten dan analisten hadden verwacht. Bij de presentatie daarvan zei het concern een geleidelijke verbetering van de economie te verwachten. Het bedrijf verzorgt samen met FedEx een belangrijk deel van het vervoer van goederen en pakjes in de VS en geldt als een graadmeter voor de hele Amerikaanse economie.

Woningmarkt

Op de woningmarkt zorgde D.R. Horton, voor bemoedigend nieuws. Het concern boekte voor het eerst in bijna drie jaar een kwartaalwinst. Het aandeel vloog 11 procent omhoog. Een positief signaal ging ook uit van de stijging met 1 procent van de makelaarsindex van voorgenomen woningenaankopen. De stijging lag in de lijn der verwachting, maar wordt wel beschouwd als een teken van stabiliteit in de huizensector

Op de Dow behoorde levensmiddelenconcern Kraft Foods, dat na een maandenlange strijd de overname van het Britse Cadbury kon bezegelen, tot de stijgers (+1,4 procent).

Verklaring

Beleggers volgden ook de verklaring die adviseur van het Witte Huis Paul Volcker voor een Senaatscommissie aflegde. Hij drong aan op het beteugelen van riskante investeringen door grote banken. Daarop stegen de koersen van JP Morgan Chase en Goldman Sachs met ruim 2 procent.

Net als maandag bleven de winsten op de Nasdaq iets achter bij de Dow en de S&P. Het internetbedrijf Amazon.com zag de koers dinsdag voor de tweede opeenvolgende dag dalen. Maandag leverde het aandeel 7 procent in, dinsdag zakte de koers 3 procent. Dat heeft alles te maken met de ruzie over prijzen tussen Amazon en uitgeverij Macmillan, waarbij het internetbedrijf aan het kortste eind trok.

Bij sluiting van de beurzen in New York noteerde de euro 1,3962 dollar. Bij sluiting van de beurzen in Europa was de euro 1,3955 dollar waard. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden