Wall Street krabbelt in laatste uur op

NEW YORK - De beurzen in New York zijn maandag in het laatste uur van de handel opgekrabbeld. Twee van de drie graadmeters eindigden op de valreep in de plus. Alleen de technologiebeurs Nasdaq vertoonde bij sluiting nog een kleine min.

Zorgen over een mogelijk strenger monetair beleid in China drukten maandag hun stempel op de beurzen in New York, die vrijwel de hele dag op verlies stonden. Net als in Europa is ook de belegger in de Verenigde Staten bezorgd dat China maatregelen neemt om de economische groei te temperen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex van dertig belangrijke fondsen sloot op10.642,15 punten, een winst van 0,2 procent. De breder samengestelde S&P 500-index sloot 0,1 procent hoger op 1150,51 punten. Ook de technolgiebeurs Nasdaq vertoonde in het laatste uur een opgaande lijn, maar niet genoeg om positief te sluiten. De Nasdaq kwam uit op 2362,21 punten, een verlies van 0,2 procent.

Belegger terughoudend

De Amerikaanse belegger was maandag, aan de vooravond van het rentebesluit van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, terughoudend. Hij wil vooral weten wat de Fed dinsdag zegt over de gesteldheid van de Amerikaanse economie. Nieuwe cijfers over de Amerikaanse industrie hadden maandag maar weinig invloed. Die cijfers waren ook weinig verrassend. In februari was de productie 0,1 procent hoger dan een maand eerder en dat was iets beter dan analisten hadden verwacht.

De daling van de olieprijs deed ook de koersen van oliemaatschappijen en van aan energie gerelateerde fondsen dalen. Zo zakte het aandeel Exxon Mobil 0,75 procent en de koers van Chevron liep 0,2 procent terug. Tot de fondsen die het goed deden behoorde Phillips-Van Heusen. Het aandeel van de kledingproducent die voorbeurs had bekendgemaakt dat hij modeketen Tommy Hilfiger overneemt voor circa 3 miljard dollar, steeg flink.

De euro stond bij sluiting van de beurzen op Wall Street op 1,3673 dollar. Bij sluiting van de beurzen in Europa was dat 1.3675 dollar. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden