bezorgtest

Wagamama laten bezorgen is voor kip én mens heel zielig

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Wagamama.

De bizar kleine porties, met de drie slokjes soep in het midden. Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?
'Wagamama nu exclusief te bestellen via UberEats!' lees ik. Nu moet u weten dat ik tamelijk gevoelig ben voor dit soort marketing, dus niet veel later vul ik mijn digitale mandje met gerechten van Wagamama, waar ik al jaren niet meer geweest ben. De laatste keer moet ­zeker zeven jaar geleden zijn, voor een concert in Paradiso. Er staan overigens drie vestigingen op UberEats om vanuit te bestellen: Amstelstraat, Max Euweplein en Zuidplein.

Wat belandt er zoal in het mandje?
Bij Wagamama heb je een flink aantal 'grote' gerechten, denk: curry met rijst, ramen, teriyaki steak. Maar omdat ik zoveel mogelijk wil testen, besluit ik acht kleinere gerechtjes te bestellen, zowel vis en vlees als vega.

In willekeurige volgorde: beef tataki (€7,50), duck wraps (€7,75), pork ribs (€7,15), gestoomde yasai gyoza (€6,20), lollipop prawn kushiyaki (€7,75), wok-fried greens (€5,10), tori kara age (€6,95) en een misosoep met Japanse pickles (€2,60). De foto's in de app zien er veelbelovend uit; netjes verzorgd en de porties lijken royaal. Ik krijg er trek van.

Scooteren maar.
Al na ruim een half uur wordt alles bezorgd; op een zaterdagavond vind ik dat knap. Alles is goed verpakt - in heel veel plastic - maar toch zijn de meeste gerechten flink afgekoeld. Maar wat me meer zorgen baart, zijn de intens sneue porties. Ik overdrijf niet als ik zeg dat de spareribs per stuk amper groter zijn dan mijn duim.

Het bakje van de misosoep is slechts voor een zesde gevuld en na overgieten in een maatbeker blijkt de hoeveelheid - schrik niet - slechts 150 milliliter. Nu snap ik dat het een bijgerechtje is, maar dit is letterlijk in twee slokken op.

Restaurant Wagamama, open van ma-zo 12.00 tot 22.00 uur
Bestellen via UberEats
Prijs €51 voor 8 gerechtjes
Aanrader Nee, hier zou ik niet nog eens bestellen.

De piepkleine ribjes. Beeld Monique van Loon

Maar zijn de smaken goed...?
Ik zou Wagamama de niet zo royale porties subiet vergeven als de smaken in orde zouden zijn. Helaas valt dat tegen. De garnalenspiesjes, gewokte baby broccoli en de pannenkoekjes met eend zijn nog enigszins oké (al mist bij de laatste de beloofde komkommer en is de hoeveelheid hoisinsaus zeer karig).

Maar de gyoza zijn ronduit flauw en de beef tataki blijkt taaie beef met achteloos opgespoten klodders dikke mayo en slappe sliertjes rode biet. De misosoep is bremzout, de pork ribs zijn klein en droog. Maar het meest baal ik van de tori kara age (Japanse gefrituurde kip), die smaakt alsof hij drie keer opnieuw is opgewarmd. Uitgedroogd en op sommige plekken verkoold. Dit is zowel voor kip als mens heel, heel zielig.

Toch honger gekregen? Lees hier meer bezorgtesten.

Verkoolde stukjes kip: zielig. Beeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden