Waarom staat op de kade 100 keer hetzelfde bord?

Het zal veel Amsterdammers ongetwijfeld al opgevallen zijn: de op het eerste oog idioot grote hoeveelheid borden die fietsers op de Oosterdokskade waarschuwt hun fiets niet te lang te laten staan.

David van Unen
null Beeld Jeroen de Lange
Beeld Jeroen de Lange

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar de meer dan honderd borden - bij elk fietsnietje één - die ter hoogte van de OBA waarschuwen voor aanstaande werkzaamheden, zien er een tikkeltje overdreven en potsierlijk uit. Ze kondigen immers werkzaamheden aan die pas op 8 januari beginnen. En had de situatie sowieso niet met minder borden uitgelegd kunnen worden?

Juridische gronden
De borden werken ook bij stadsdeel Centrum op de lachspieren, toch zijn ze volgens een woordvoerder nodig. Mochten er bij de start van de werkzaamheden nog fietsen staan, dan staat het stadsdeel namelijk alleen in z'n recht die te verwijderen als elk zogeheten fietsnietje is voorzien van een bord dat daarvoor waarschuwt.

Zo kan het dus dat heel kort op elkaar heel veel borden precies dezelfde boodschap staan te verkondigen. Maar, en nu komt het, de werkzaamheden bestaan er uit dat juist die fietsnietjes verwijderd moeten worden. Daaronder komt dan nieuwe bestrating te liggen.

Feestdagen
Vanwege de kerstvakantie is ervoor gekozen de borden bijtijds te plaatsen. Omdat het werk volgens planning op 11 januari alweer klaar is staan ze er dus veel langer dan dat er überhaupt gewerkt wordt.

Fietsers op de Oosterdokskade kunnen hun rijwiel kwijt in de stalling bij de OBA. Op 11 januari opent een ondergrondse stalling ter hoogte van de Albert Heijn.

null Beeld Frits Bousema
Beeld Frits Bousema

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden