Lezersbrief

'Waarom komt er niet een soort APK voor woningen?'

Nieuw-West dreigt 'vergeten buurten' te krijgen, waar mensen in woningen wonen die annu nu echt niet meer kunnen, schrijven stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud en Ronald Mauer, portefeuillehouder Wonen.

'Nieuw-West bouwt veel voor de middenklasse, crisis of geen crisis' Beeld anp
'Nieuw-West bouwt veel voor de middenklasse, crisis of geen crisis'Beeld anp

De verkiezingsstrijd is losgebarsten met Amsterdam en de ­woningmarkt als strijdtoneel. Minister Stef Blok wil het aantal sociale huurwoningen in Amsterdam fors reduceren tot dertig procent.

In stadsdeel Nieuw-West is tien jaar geleden de grootste stedelijke vernieuwing van Europa in gang gezet. Maar dat ziet er anno 2016 toch iets anders uit. Landelijke regelgeving zit ons in de weg.

Nieuw-West wil niet alleen voor ­expats of minima bouwen, maar voor alle Amsterdammers. Of het nou gaat om nieuwbouw of renovatie. Voor ons gaat het erom dat er woonruimte komt voor alle Amsterdammers.

Voortvarend zijn wij aan nieuwbouw, renovatie, kluswoningen, studentenhuisvesting en zelfbouw begonnen. Nieuw-West bouwt veel voor de middenklasse, crisis of geen crisis. En dan niet alleen voor de traditionele middenklasse. Juist de middenklasse met een Turkse of Marokkaanse achtergrond floreert.

Nieuw-West wil innovatieve en onconventionele wegen bewandelen om aan de vraag naar woningen tegemoet te komen. Creëer die ruimte dan ook voor ons en de woningzoekende Amsterdammer.

Maar er is nog iets dat we niet over het hoofd mogen zien. Nieuw-West dreigt 'vergeten buurten' te krijgen, waar mensen in woningen wonen die anno nu echt niet meer kunnen. Waarom niet een soort APK voor woningen? Dat houdt de woningvoorraad bij de tijd en bewoners gezond.

Het is niet of of, maar en en.

Achmed Baâdoud (stadsdeelvoorzitter Nieuw-West) en Ronald Mauer (portefeuillehouder Wonen, Stedelijke Vernieuwing & Gebiedsontwikkeling Nieuw-West)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden