Han Lips

Waarom gaat Frans Bauer eigenlijk naar Amerika?

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Frans Bauer in Amerika.

Frans Bauer in Amerika Beeld NPO 1
Frans Bauer in AmerikaBeeld NPO 1

Waarom gaat Frans Bauer eigenlijk naar Amerika? Volgens Frans zelf: om oude helden te bezoeken en te genieten van de gastvrijheid van de Amerikanen nu hij met zijn Mariska voor het eerst zonder kinderen op vakantie kan.

Volgens AvroTros: om te leren over de Amerikaanse cultuur en stil te staan bij een aantal belangrijke momenten in de Amerikaanse geschiedenis.

Zoals de uitvinding van de Big Mac. Daar begon de 'reportageserie' Frans Bauer in Amerika vorige week mee. Het scheelde trouwens maar niks of we hadden Amerika in aflevering 1 helemaal niet gehaald.

Frans moest eerst in Amsterdam nog een visum halen en cadeautjes inslaan. Net voor de aftiteling begon te lopen kwamen Frans en Mariska bij Pittsburgh een McDonald's binnenrennen voor een gesprekje met de zoon van de uitvinder.

En ja, een reportageserie. Het mag vooral geen amusement heten, want dat is een vies woord geworden voor de publieke omroep. Dat mag alleen als de AvroTros daarmee een lastig te bereiken publiek naar NPO 1 trekt. Welnu, dat is allemansvriend Frans wel toevertrouwd.

Frans Bauer in Amerika gaat ook helemaal niet over Amerika. Het gaat vooral over Frans Bauer.

Dat amishvolk waar Frans en Mariska zaterdag logeerden, zo gewoon gebleven. Net als Frans. Of neem die ufo's die regelmatig zijn gezien even verderop in Pennsylvania.

Mariska denkt dat het best eens aliens kunnen zijn, maar wij nuchtere Hollanders geloven er eigenlijk niet zo in. Net als Frans.

Volgende week leren we meer over de Amerikaanse cultuur. Opnieuw gaat het over een belangrijk moment uit de Amerikaanse geschiedenis. Frans Bauer bestijgt de trap waar Amerika's grootste filmheld zich afbeulde! In Rocky 1, 2 én 3!

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden