Test

Waar koopt u de beste croissants van Amsterdam?

Een goede croissant is niet te groot, niet te klein, niet te luchtig, vol boter, maar niet te vet, krokant, maar niet zo dat je met een mond vol schilfers zit. Speciaal voor Pasen een croissanttest. Bij wie krijg je waar voor je geld?

Beeld Rein Janssen

Voor deze test zijn tien verschillende croissants - van ketens, op de Franse bakker Le Fournil na - 's ochtends gekocht en 's middags geproefd. Gekozen is voor de grote aanbieders, omdat iedereen zo zijn favoriete adresje heeft en je nu eenmaal niet alles kunt noemen. Het testpanel bestond uit:

Anna Holtkamp, met haar man Casper Holtkamp eigenaar van Kessens, een lunchroom op de Rozengracht. Komt uit Zweden.

Jochem Keune, zoon van een bakker die vele jaren croissants heeft verkocht op de Noordermarkt. Is betrokken bij Le Perron, de biologische bakkersketen.

Jean Luc Le Gouez, een Fransman die al twintig jaar in Nederland woont. Hij heeft een taalschool en werkt een keer per week in restaurant La Vallade op de Ringdijk.

Voor gebruikers van de mobiele app: bekijk de testresultaten op de mobiele website.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden