Update

VVD wil speciale cultuurloterij

Coalitiepartij VVD wil dat er een speciale loterij komt waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de cultuursector. Dat bevestigt Kamerlid Bart de Liefde donderdag naar aanleiding van een bericht in het AD.

Volgens De Liefde kan een loterij de aangekondigde bezuinigingen in de cultuursector voor een gedeelte opvangen. Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) wil circa 200 miljoen euro bezuiningen op cultuur. Meerdere partijen en instanties voorzien daarmee echter grote verschraling van die sector.

De VVD denkt dat een speciale loterij voor cultuur, in navolging van speciale loterijen voor bijvoorbeeld sport, ontwikkelingssamenwerking en goede doelen, soelaas kan bieden aan de sector.

Daarvoor is nog wel toestemming nodig van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Komende maand spreekt de Kamer over een mogelijke modernisering en herziening van de wet op de kansspelen.

Volgens De Liefde is die nu nog vrij streng. 'De VVD zal tijdens dat debat pleiten voor meer ruimte voor loterijen. En dus ook voor een loterij die ten goede komt aan de cultuursector', stelt het liberale Kamerlid. (ANP)

Bart de Liefde. Foto ANP Beeld
Bart de Liefde. Foto ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden