VVD: strenge eisen aan kansarme Antillianen

De VVD wil strenge eisen stellen aan migranten uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. VVD-Kamerlid André Bosman dient daarvoor maandag een initiatiefwetsvoorstel in in de Tweede Kamer.

VVD-Kamerlid André Bosman Beeld anp
VVD-Kamerlid André BosmanBeeld anp

Bosman bevestigt maandag berichtgeving daarover in de Telegraaf. Hij begon samen met toenmalig VVD-fractievoorzitter Stef Blok in februari vorig jaar al aan de voorbereiding van het wetsvoorstel.

De VVD wil vier eisen stellen aan de Antilliaanse migranten, waarbij ze voor een verblijf in Nederland aan minstens één moeten voldoen. De eisen zijn: werk in Nederland, voldoende geld, hier een studie volgen of een direct gezinslid in Nederland hebben.

Omdat Aruba, Curaçao en Sint-Maarten nog altijd tot het Koninkrijk behoren is het nu moeilijk Antillianen te weren. "We zijn nu al 30 jaar bezig met het organiseren van activiteiten voor kansarme Antillianen', zegt Bosman in de Telegraaf. "Er zijn miljoenen in gestopt om ze op het rechte pad te krijgen, maar vaak vergeefs. Ze staan nog steeds bovenaan bij de criminaliteitscijfers. Hoger dan Turken of Marokkanen.'

Bosman rekent op steun van coalitiepartner PvdA. In het regeerakkoord van VVD en PvdA was een 'regulering' van de vestiging van mensen uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten al aangekondigd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden