VVD: strenge eisen aan immigranten Antillen

De VVD wil strengere eisen stellen aan immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen die zich in Nederland willen vestigen. Dat moet voorkomen dat kansarmen uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten naar Nederland komen en hier 'tussen wal en schip eindigen', aldus de VVD vandaag.

ANP/ Redactie
Antiliaanse vlag. © ANP Beeld
Antiliaanse vlag. © ANP

De liberalen zullen een initiatiefwetsvoorstel indienen. Daarin komen regels die dezelfde eisen stellen aan immigranten uit de vroegere Nederlandse Antillen als wat die landen tegenwoordig van Nederlanders vragen. Het gaat onder meer om het niet hebben van een strafblad en beheersing van de Nederlandse taal.

Ook moeten migranten beschikken over voldoende middelen van bestaan en een opleiding die aansluit bij de Nederlandse arbeidsmarkt.
Er wordt niet getornd aan de reismogelijkheden van inwoners uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten. De eisen gelden pas voor wie zich wil inschrijven in een gemeente.

De VVD wijst er op dat mensen uit de voormalige Antillen slecht scoren op crimineel gedrag, schooluitval en werkloosheid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden