VVD steekt opnieuw de draak met het lekken van de Prinsjesdagstukken

Aan de vooravond van Prinsjesdag kent de Miljoenennota die morgen gepresenteerd wordt nog maar weinig geheimen. Regeringspartij VVD lijkt zich daar welhaast al in geschikt te hebben: op Twitter steekt de partij vandaag opnieuw de draak met de gang van zaken.

David van Unen
De VVD op Twitter over het uitlekken van de Miljoenennota Beeld twitter
De VVD op Twitter over het uitlekken van de MiljoenennotaBeeld twitter

Na de ietwat opmerkelijke persconferentie van premier Rutte afgelopen vrijdag (waarbij parlementair verslaggever Frits Wester het praatje van de minister-president afmaakte) heeft diens partij nu zelf de laatste geheime informatie die morgen bekend wordt op Twitter gezet. Te weten: de hoedjes van vrouwelijke VVD-politici.

Zo weten we al dat Helma Neppérus, Edith Schippers, Ingrid de Caluwé, Anouchka van Miltenburg óf Tamara van Ark morgen géén hoed draagt. De grappig bedoelde quiz wordt door veel Twitteraars overigens kritisch ontvangen.

Geen remedie
Eerder bekende Rutte dat hij geen remedie heeft tegen het lekken van Prinsjesdagstukken. 'Ik doe dit nu vijf jaar en het hoort er blijkbaar bij. Het gebeurt helaas ieder jaar. Het is een onderdeel van de traditie van Prinsjesdag waar ik me ongelooflijk aan erger,' zei Rutte in zijn wekelijkse persconferentie. Hij gaf toe dat lekken 'blijkbaar' gewoon gebeurt.

VVD-minister van Infrastructuur en Milieu wil zich er niet bij neerlegggen. Zij pleitte in het programma WNL Op Zondag gisteren nog voor een strafrechtelijk onderzoek naar het traditionele lekken van Prinsjesdag-stukken.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden