VVD-senator: laat De Jager minister blijven

VVD-senator Heleen Dupuis zou het een goed idee vinden als minister Jan Kees de Jager van Financiën minister zou blijven in een kabinet van VVD en PvdA waar zijn eigen partij, het CDA, niet aan meedoet. Ze deed die suggestie zaterdag in TROS Kamerbreed.

Jan Kees de Jager. Beeld anp
Jan Kees de Jager.Beeld anp

De Jager geniet volgens haar steun in een groot deel van de Kamer en kent bovendien de dossiers van de eurocrisis en de wegen en netwerken in Brussel zeer goed. Volgens Dupuis is het staatsrechtelijk mogelijk om een minister in een kabinet te houden terwijl zijn partij niet in de regering zit.

PvdA-senator en oud-minister Guusje ter Horst voelt niet voor het idee van Dupuis. Ze ziet geen noodzaak om de CDA-minister te laten zitten. Ter Horst zei te hopen dat ze niet gevraagd wordt nog weer eens minister te worden. Zij vindt dat de PvdA-ministers tussen de 40 en 50 jaar oud moeten zijn.

'Als ze me vragen betekent dat dat ze iemand willen met ervaring en dan zal het moeilijk zijn nee te zeggen. Maar ik hoop niet dat ze me vragen.' De 60-jarige Ter Horst was minister van Binnenlandse Zaken van februari 2007 tot 2010, in het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden