VVD: illegaal hotel Van Dalen is geen probleem

De VVD blijft volledig achter het in opspraak geraakte raadslid Frank van Dalen staan. Dat zegt de fractievoorzitter van de liberalen, Robert Flos.

Jasper Karman en Bart Middelburg
Prins Hendrikkade 173-175 © Google Streetview Beeld
Prins Hendrikkade 173-175 © Google Streetview

Van Dalen kwam gisteren in het nieuws omdat hij een illegaal hotel runt in een complex aan de Prins Hendrikkade. Het Prince Hendrik Apartment Suitescomplex bestaat uit 24 panden die worden verhuurd als hotelkamer, volgens internet voor prijzen tot vierhonderd euro per nacht. Van Dalen kocht het complex in 2008 voor 3,8 miljoen.

Dat Van Dalen zitting heeft in de commissie bouwen en wonen in de gemeenteraad, en zich als raadslid regelmatig uitspreekt over short stay, is voor de VVD geen bezwaar. 'Van Dalen is geen woordvoerder bouwen en wonen. Hij heeft de portefeuille ruimtelijke ordening, daar is heel bewust voor gekozen,' zegt Flos. Volgens hem is er geen sprake van belangenverstrengeling.

Flos zegt dat Van Dalen bij zijn aantreden als raadslid netjes heeft gemeld dat hij een shortstaycomplex uitbaat.

Dat stadsdeel Centrum meent dat er illegaal een hotel wordt gerund, betekent volgens Flos niet dat Van Dalen niet kan functioneren als raadslid. 'Inhoudelijk wil ik niet op de kwestie ingaan. Het is een zakelijk conflict tussen de ondernemer Van Dalen en het stadsdeel. Het feit dat hij ook raadslid is, wil niet zeggen dat hij zijn recht niet mag halen.'

In april 2010 raakte Van Dalen ook in opspraak, toen omdat hij woordvoerder homozaken was voor de VVD, en tegelijk ook voorzitter van de stichting Pro Gay, dat met subsidie van de gemeente de Gay Pride organiseert.

Lees meer over dit onderwerp in Het Parool

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden