VVD'er wil einde aan raambordelen in de binnenstad

Prostitutie via raambordelen is vrouwonwaardig en niet meer van deze tijd. Ook vanwege de drukte in de binnenstad zou modern sekswerk, zonder etalageramen, buiten het centrum moeten plaatsvinden.

'Wallen hebben niets aan die toeristen die alleen aapjes komen kijken' Beeld anp
'Wallen hebben niets aan die toeristen die alleen aapjes komen kijken'Beeld anp

Dat bepleit kandidaat-raadslid voor de VVD Hala Naoum Néhmé.

De politica staat op plek vijf van de kieslijst van de liberalen voor de raadsverkiezingen van 21 maart, en wil dat haar partij radicaal breekt met het romantische beeld dat nu bestaat van de Wallen.

"Ik heb er als vrijwilliger gewerkt, hoezo zijn mensen er trots op dat in deze stad vrouwen achter etalageramen staan? Ik heb geen idee waarom ik als vrouw als lustobject zou moeten fungeren, en mannen niet. Elke geëmancipeerde vrouw zou zij aan zij moeten staan in strijd tegen dit verschijnsel."

Marginale aanhang
Met haar standpunt opent Naoum Néhmé een discussie die eigenlijk alleen werd gevoerd binnen partijen als het CDA en de ChristenUnie, met een marginale aanhang in Amsterdam.

Naoum Néhmé benadrukt dat zij, in tegenstelling tot deze partijen, een voorstander is van legaal sekswerk en dat ze niet pleit voor een prostitutieverbod. Het gaat haar specifiek om de raambordelen.

Het geluid van Naoum Néhmé is opmerkelijk. Geen enkele van de grote partijen in de raad heeft in het verkiezingsprogramma beperkende maatregelen voorgesteld ten opzichte van de prostitutiesector, ook haar eigen partij de VVD niet.

Streng gemeentelijk toezicht
"Het centrum en de prostituees hebben niets aan die drommen toeristen die alleen maar aapjes komen kijken op de Wallen. Wie echt geeft om de binnenstadbewoners én het beroep van sekswerkers, verkent de mogelijkheden om aan de randen van de stad een prostitutiezone te starten, onder streng gemeentelijk toezicht," stelt Naoum Néhmé.

Eerder was de lokale PvdA onder leiding van Lodewijk Asscher pleitbezorger van het sluiten van bordeel­ramen, om misstanden tegen te gaan, zoals mensenhandel.

Naoum Néhmé herkent die zorgen, maar heeft daarnaast bedenkingen bij het beeld van vrouwen achter de ramen.

Lees het volledige interview: Toekomstig VVD-raadslid Hala ­Naoum Néhmé (33) kwam hier vanuit ­Syrië

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden