Vrouw vrij na jaren in dodencel VS

De in Berlijn geboren Debra Milke komt na een verblijf van meer dan 20 jaar in een Amerikaanse dodencel in ieder geval tijdelijk vrij. Een rechter in de Amerikaanse staat Arizona besliste vrijdag dat de bewijzen tegen haar niet voldoende zijn en dat er een nieuw proces moet komen.

Debra Milke. Beeld ap
Debra Milke.Beeld ap

De 49-jarige moet wel een borgtocht van ongeveer 190.000 euro betalen, voor ze in vrijheid wordt gesteld. Vrienden zijn bezig dat bedrag bijeen te brengen.

Milke, in 1964 in Berlijn geboren als dochter van een Duitse vrouw en een militair van de Amerikaanse luchtmacht, werd eind 1989 aangehouden. Zij werd ter dood veroordeeld omdat zij twee mannen ertoe zou hebben aangezet haar 4-jarige zoon te vermoorden.

Kerstman
De jongen werd op 2 december 1989 doodgeschoten door twee mannen die met hem naar een winkelcentrum zouden rijden om de Kerstman te zien. Ze reden in plaats daarvan naar een droge rivier in de woestijn van Arizona. De twee meldden de jongen als vermist bij de politie.

Na hun arrestatie bekenden de twee mannen schuld. Ze werden ter dood veroordeeld. Een van de twee zei dat de moeder hem en zijn vriend tot de moord op de jongen had aangezet en hun geld had beloofd.

De jongen zou haar te zeer hebben herinnerd aan haar ex-man, die zij haatte. Milke is vooral veroordeeld op grond van uitlatingen van een getuige die onder ede verklaarde dat Milke tegenover hem had toegegeven dat zij medeschuldig was. Mi

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden