Plus

Vrouw vraagt wel promotie, maar krijgt het niet

Vrouwen hebben een lager salaris dan mannen omdat ze minder vaak om loonsverhoging vragen, werd altijd verondersteld. Maar wat blijkt: vrouwen vragen er even vaak om, maar krijgen het niet.

De kans dat vrouwen krijgen waar ze om vragen, is 25 procent kleiner dan bij mannen Beeld anp

Wetenschappers hebben gehakt gemaakt van de veronderstelling dat vrouwen niet assertief genoeg zijn als het om hun salaris gaat. Vrouwen vragen hun baas namelijk wel degelijk even vaak om loonsverhoging als mannen.

Dat blijkt uit gegevens die zijn verzameld onder 4600 Australische werknemers bij meer dan 800 verschillende werkgevers. De kans dat ze krijgen waar ze om vragen, is bij vrouwen echter 25 procent kleiner, concluderen onderzoekers van de universiteit van Warwick in Engeland, de Cass Business School in Londen en de universiteit van Wisconsin.

"De gangbare verklaring voor de loonkloof tussen mannen en vrouwen is dat vrouwen niet om salarisverhoging vragen, omdat ze bang zijn dat het de relatie met hun baas verpest. Dat blijkt niet het geval," zegt Andrew Oswald, hoogleraar economie en gedragswetenschappen in Warwick. "Vrouwen maken zich niet meer zorgen om de gevolgen voor die relatie dan mannen."

Volgens hem is er maar één conclusie mogelijk: "Vrouwen worden gediscrimineerd."

Eigen keuzes
In Nederland bedraagt het salarisverschil tussen mannen en vrouwen 17,6 procent - ongeveer evenveel als in Engeland, de VS en Australië. Zijn conclusies gelden volgens Oswald ook voor Nederland.

Nederlandse vrouwen lopen gedurende hun hele werkzame leven gemiddeld 300.000 euro 'mis', becijferde vrouwennetwerk Women Inc., dat zich onder meer inzet voor gelijke beloning. De loonachterstand van vrouwen is voor ongeveer de helft verklaarbaar door hun eigen keuzes.

"Ze werken vaker in deeltijd, in sectoren waar de lonen relatief laag liggen (zorg, onderwijs), en bij kleinere bedrijven met minder doorgroeimogelijkheden," zegt een woordvoerder.

Het nieuwe inzicht dat vrouwen minder vaak krijgen waar ze om vragen, bevestigt volgens die organisatie dat de loonachterstand van vrouwen niet alleen aan hen zelf ligt. "Juist de onverklaarbare verschillen in salaris tussen mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen, zijn onacceptabel."

Slechtere onderhandelaars
Bij de start van hun carrière hebben vrouwen zelfs een betere uitgangspositie dan mannen, zegt sociologe Babette Pouwels, die in Nederland onderzoek doet naar de loonkloof.

"Tegenwoordig zijn vrouwen gemiddeld hogeropgeleid. Maar in de tweede helft van hun loopbaan lopen de verschillen snel op. Bij vrouwen verloopt de carrière vaker horizontaal: ze hebben opeenvolgende banen op hetzelfde niveau, met ongeveer hetzelfde salaris. Mannen krijgen vaker hogere functies, met bijbehorend loon."

Uit het Brits-Amerikaanse onderzoek blijkt dat vrouwen even vaak als mannen om een promotie vragen. Zou de manier waaróp ze ergens om vragen wellicht tot minder resultaat kunnen leiden? "Ik heb nooit bewijs gezien dat vrouwen slechtere onderhandelaars zijn", zegt Oswald. "Maar dat hebben we niet kunnen meten."

Parttime
Pouwels sluit niet uit dat de manier waarop vrouwen onderhandelen een rol speelt. "Maar het lijkt er ook op dat stereotypering en onbewuste aannames van werkgevers een rol spelen."

Daar komt bij: in hoeverre kiezen vrouwen er écht zelf voor om minder te gaan werken of die promotie níet na te jagen? We zeggen wel erg makkelijk dat vrouwen hun salarisachterstand aan zichzelf te wijten hebben door parttime te gaan werken, stelt Pouwels.

"Zorgtaken komen grotendeels op hun schouders terecht. Om die met hun werk te combineren, kiezen ze wellicht vaker een baan in een softere sector. Is dat een vrije keus? Blijkbaar zit er iets in de samenleving dat voor die ongelijke verdeling zorgt."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden