Vrouw Mitt Romney: Ik voel me niet rijk

Het is vandaag een cruciale dag bij de verkiezingen van de Republikeinse presidentskandidaten. Alle zeilen worden bijgezet om de laatste kiezers te overtuigen van de kwaliteiten van de kanshebbers. Ook echtgenotes worden daarbij grif naar voren geschoven. Zo ook Ann Romney, mevrouw Mitt. Alleen heeft haar meest recente optreden de campagne van haar man waarschijnlijk meer kwaad dan goed gedaan.

Ann Romney (r) met man Mitt. Beeld ap
Ann Romney (r) met man Mitt.Beeld ap

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft een twijfelachtig imago opgebouwd van poenerige opschepper. Het beeld van rijke stinkerd dat veel Amerikanen van hem hebben, heeft Romney te danken aan een aantal onfortuinlijke uitspraken over zijn enorme kapitaal.

Zo zei Romney, goed voor een slordige 250 miljoen dollar, ooit tegen zijn toehoorders dat hij de 373.000 dollar die hij opstreek voor speeches 'een schijntje' vindt, en daagde hij een Republikeinse concurrent uit voor een weddenschap. Inzet: 10.000 dollar.

Om zijn gekrenkte imago enigszins op te krikken, trad Mitts vrouw Ann Romney gisteren op in een uitzending op tv-zender FOX. Helaas vielen ook daar haar woorden bij veel Amerikanen niet in goede aarde.

Ann verkondigde tijdens het gesprek namelijk zich 'helemaal niet rijk' te voelen. De vrouw, aan wie Mitt ooit refereerde als 'eigenaresse van een paar Cadillacs', bedoelde dat ze haar rijkdom afmat aan de vrienden en relaties die ze met naasten onderhield. Helaas voor mevrouw Romney werd die context slechts duidelijk voor wie het hele interview had gezien, dat pas later op de avond uitgezonden werd.

'Ik beschouw mezelf niet als rijk. Geld kan er vandaag zijn, en morgen weer weg zijn', aldus Ann Romney. Een sentiment dat vele Amerikanen, geraakt door de economische crisis in het land, overigens zeker kunnen beamen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden