Vrouw (30) uit Oost: Buurman sloeg minutenlang op me in

Een 30-jarige vrouw uit Amsterdam-Oost zegt vrijdagmorgen 'uit het niets' in elkaar geslagen te zijn door haar buurman. De man zou haar hebben opgewacht nabij het trapportaal van haar flat.

Een van de fotos die Pauline Groenhof deelt op Facebook. Beeld Facebook
Een van de fotos die Pauline Groenhof deelt op Facebook.Beeld Facebook

De vrouw, Pauline Groenhof, zei dinsdagmorgen dat zij ten einde raad is en niet meer naar huis durft te gaan. Ze schreef eerder op Facebook dat de man toesloeg op het moment dat zij naar haar werk ging, om 07.10 uur in de ochtend. Groenhof werkt als receptioniste bij een groepspraktijk van tandartsen.

De man zou haar hebben aangehouden en hebben gezegd "niet zo snel Pauline", waarna hij haar met een vuist vol in het gelaat zou hebben geslagen. Daarna zou hij minutenlang met beide vuisten op haar hebben ingeslagen. Haar gezicht is gezwollen en zit vol blauwe plekken. Groenhof heeft zelf afbeeldingen op Facebook geplaatst.

Verhuisd
Volgens de vrouw ging aan het incident geen conflict vooraf. De woede kwam "uit het niets" zegt ze. Een jaar geleden, toen ze de buurman voor het eerst zag, heeft ze zich nog voorgesteld.

Wel heeft de naar haar indruk vijftigjarige man met een Indisch uiterlijk volgens Groenhof meerdere vrouwen in en rond het wooncomplex lastig gevallen. Enkelen zouden volgens haar om die reden zijn verhuisd. Dit is echter bij de betrokken instanties, waaronder de Vereniging van Eigenaren, niet bekend.

Koopwoning
Na afloop heeft de vrouw aangifte gedaan bij de politie en haar beklag gedaan bij woningcorporatie De Key, die een huis verhuurt aan de buurman. Die zou volgens Groenhof hebben gezegd dat de corporatie niets voor haar kan doen. Groenhof heeft gevraagd of ze tijdelijk een ander huis bij De Key kan huren, maar dat wil de corporatie niet.

Zelf woont Groenhof in een koopwoning, een studio in de Swammerdambuurt, die zij kocht van De Key. Ze zit tijdelijk ondergedoken bij vrienden en kennissen. Ze overweegt nu zelfs haar woning weer te verkopen.

Een kant van het verhaal
Een woordvoerder van De Key spreekt van een afschuwelijk incident. Zij zegt dat de politie en De Key diverse malen met de vrouw hebben gesproken, maar dat haar buurman nog niet werd bereikt. "Ook wij moeten het tot nog toe doen met een verhaal van één kant."

"Wij hebben direct een buurtonderzoek ingesteld, dat nog in volle gang is," aldus de woordvoerder. "Wel is duidelijk dat de man, die er al jaren woont, geen geregistreerd overlastverleden heeft. Hij huurde eerder van de Alliantie en ook daar heeft men geen dossier over hem." Hij is ook niet bekend bij het Meldpunt Zorg en Overlast.

De Key is bij de man langs geweest, heeft telefonisch contact proberen te leggen en heeft inmiddels brieven naar hem gestuurd. De initiatieven hebben echter nog geen resultaat gehad. Ook de politie is nog met de zaak bezig.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden