PlusOPEN

Voortaan naar de Wibautstraat voor 2000 klanten van Hartog's

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: bakkerij Hartog's Volkoren verhuist.

Charlotte Knobben
Hartog's Volkoren Beeld Roy Del Vecchio
Hartog's VolkorenBeeld Roy Del Vecchio

Hartog's Volkoren is een bekend fenomeen in de stad. Na 32 jaar op de Ruyschstraat in Oost te hebben gezeten, verhuist de bakkerij maandag naar de Wibautstraat, om de hoek.

Volgens eigenaar Fred Tiggelman was de locatie te klein geworden: er stond vaak een lange rij voor de deur, waardoor de klanten - gemiddeld tweeduizend per dag - opgepropt op de stoep kwamen te staan. "Pal voor de ingangen van huizen. Dat kon zo niet langer."

Van 2008 tot 2014 had de bakkerij een 'boterhammenwinkel' op Wibautstraat 77, maar verschillende vestigingen onderhouden bleek een logistieke uitdaging te zijn. Tiggelman: "Daarom hebben we besloten de twee panden daarnaast te kopen en die door te breken, zodat het één grote, centrale plek wordt. Hier wordt bijgebakken, bakles gegeven en ons assortiment verkocht."

Hartog’s Volkoren

Wibautstraat 77
020-6651295
www.volkorenbrood.nl

Assortiment
Aan dat assortiment zal niets veranderen: nog steeds kan de klant bij de bakkerij terecht voor broden, koeken en brood met beleg.

Hartog's Volkoren bestaat ruim 120 jaar. Het interieur van de nieuwe vestiging zal geïnspireerd zijn op de ­eerste locatie van de bakkerij: witte muren, een granieten vloer en een marmeren toonbank. Bijkomend voordeel van de nieuwe vestiging is dat men voor de bakkerij buiten kan zitten.

Het brood zal na de verhuizing nog steeds op de Ruyschstraat gebakken worden: de bakkerij kan haar oude, vertrouwde vestiging toch niet helemaal loslaten.

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden