Voorstellen van UvA aan bezetters Bungehuis uitgelekt

De voorstellen van het College van Bestuur van de UvA zijn voortijdig uitgelekt op de site van Foliaweb. Het gaat om een drietal plannen waarmee de universiteit de bezetters tegemoet wil komen. 

De bezetters van het Bungehuis tijdens de persconferentie Beeld anp
De bezetters van het Bungehuis tijdens de persconferentieBeeld anp

De UvA zou een congres van een week willen organiseren waarin de eisen van de bezetters van het Bungehuis worden besproken en de toekomst van het hoger onderwijs onderwerp van gesprek is.

Ook stelt de UvA voor om als proef referenda te organiseren over het beleid dat gevoerd wordt bij verschillende faculteiten. Daarnaast stelt de UvA voor om de reorganisatie van de kleine-talenstudies een jaar uit te stellen.

Gesprek over beleid
In afwachting van het gesprek van vanmiddag tussen de bezetters en het College van Bestuur organiseren ASVA studentenunie en de Centrale Studentenraad donderdagavond een gesprek. Dit zal het eerste gesprek zijn van een reeks wekelijkse gesprekken waar onder andere afvaardigingen van het College van Bestuur, de Nieuwe Universiteit, Humanities Rally en verschillende studenten partijen bij aanwezig zullen zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden