Voorstel Donner stelt teleur

Doorwerken na je 65e wordt volgens vakcentrale FNV niet makkelijker met de plannen van Donner. Foto ANP Beeld
Doorwerken na je 65e wordt volgens vakcentrale FNV niet makkelijker met de plannen van Donner. Foto ANP

AMSTERDAM - Vakcentrale FNV is teleurgesteld over de voorstellen van minister Piet Hein Donner om doorwerken na het 65e gemakkelijker te maken. ''Het voegt niets toe'', zegt FNV-bestuurder Wilna Wind in een reactie. Hij geeft mensen nog steeds niet het recht na het 65e door te werken. De werkgever beslist, aldus Wind. De FNV vindt dat mensen zelf moeten kunnen bepalen wanneer zij stoppen met werken.

De loondoorbetaling bij ziekte wil Donner voor 65-plussers beperken tot enkele weken. Dat vindt de FNV veel te kort. Voor werknemers onder de 65 is die termijn twee jaar. Het ligt voor de hand die termijn voor 65-plussers te beperken, maar enkele weken is te weinig.

Donner zou zorgvuldig moeten regelen dat er niet te grote verschillen in kosten en arbeidsvoorwaarden ontstaan tussen 65-plussers en werknemers van onder de 65, vindt de vakcentrale.

De ouderenbond ANBO ziet wel veel van haar ideeën terug in de voorstellen van Donner. ''Hij neemt een aantal obstakels om na het 65e door te werken weg'', aldus een woordvoerster. Maar de bond wil aspecten als de doorbetaling van loon bij ziekte, de positie bij ontslag en de uitgestelde AOW-betaling nader uitgewerkt zien. (ANP)

Donner voegt met zijn plannen voor 65-plussers niets toe, volgens vakcentrale FNV. Foto ANP Beeld
Donner voegt met zijn plannen voor 65-plussers niets toe, volgens vakcentrale FNV. Foto ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden